מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התנהגותמירה14/04/2010
בוקר טוב
הבן שלי בן שנתיים וחצי, ילד יחיד. חמוד ופעיל.
כל יום אחרי הגן מגיע להורים שלי עד שאני מגיעה לקחת אותו.
לפני 3 חודשים אבא שלי ניפטר ובהתחלה היה קשה כי הוא היה מתעורר בלילה ורוצה אותי, היה מרביץ לי ולאמא שלי אבל זה חלף.
אלא שבימים האחרונים הוא שוב מרביץ לאמא שלי. סתם בלי סיבה. לא כל יום אבל מידי פעם
כשהיא לא נותנת לו את מה שהוא רוצה
כשהיא מדברת בטלפון הוא לוקח לה את הטלפון וזורק אותו
בנוסף, וזה כבר הרבה מאוד זמן, כל פעם שהוא משחק במשהו ונמאס לו אז הוא שהוא זורק אותו לרחוק או שהוא מכניס אותו למיתחת לספות בסלון...
כמה שאני מסבירה לו לא עוזר
הוא בכלל אוהב לזרוק חפצים לכל עבר.
ניסיתי לגמול אותו מהטיטולים אבל התשובה שלו היא שהוא תינוק ולכן הוא צריך לעשות בטיטל ולא בשירותים...
למרות שפיפי מוכן לעשות בשירותים מידי פעם
בכל פעם שאני מנסה להוציא משחק קופסא, פאזל הוא ישר אומר - קשה לי , לא יודע... לא מגיע לחלקים...
למרות שהוא יודע ואם רוצה עושה בשניות
אני מרגישה שהמשחקים משעממים לו ולא מעניינים אותו או שהוא מחפש תשומת לב.
מצד שני אם אני אתן לו מברג הוא ישר יפרק וירכיב חלקים
או אם אני אשחק איתו במחשב משחק שבץ נא הוא יכול לשחק הרבה זמן
בגן הוא הכי קטן אבל כמו שאמרו לי הכי פיקח ומבין.
בגן כמו שהבנתי הוא בסך הכל ילד טוב אבל אם משעמם לו ולא מעניין לו בשעת הריכוז הוא יכול לקום ולתת מכה לאחד הילדים...
מה אפשר לעשות?
איך אפשר לגרות אותו?
האם מצביע על בעיה?
האם ניתן לאבחן בגיל הזה?
תודה ויום נפלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות
סמדר ריינר14/04/2010שלום מירה,
מעניין שאחרי תאור כל ההתנהגויות את שואלת איך אפשר לגרות אותו ולא שואלת איך אפשר לטפל בהתנהגויות שלו. נשמע לי שיש לך הנחה שהוא פשוט משועמם ולכן כל זה קורה. ואולי אפילו את גאה במידה מסויימת שיש לך ילד כל כך מוצלח, ולכן הוא מתנהג כך, וההתנהגות היא קצת מקור לגאווה באינטילגנציה שלו ולא משהו שנראה לך שצריך להפעיל לגביו סמכות.
לא כתבת האם את חד הורית, ואם לא היכן אבא שלו בכל הסיפור.
אני לא בטוחה שהבעיה היא השיעמום של הילד. אם זו הבעיה תמיד אפשר לאתגר אותו יותר, או לקנות לו משחקים מעבר לגילו.
נשמע לי שהוא הבוס בבית. זה לא קשור לאינטילגנציה, זה קשור לסמכות שלכם כלפיו.
התגובה ההולמת לכך היא לא התגאות באינטילגנציה שלו שכביכול גורמת לכך אלא הפעלת סמכות. כשהילד מרביץ לכן או לא למקבל מה שהוא רוצה צריך להפסיק זאת באופן מיידי. אחר כך אפשר לדבר איתו בנחת על התסכול שלו ועל כך שלא תמיד אפשר לקבל מה שרוצים, אפשר לחשוב על תחליפים יצירתיים או המתנה עד שניתן יהיה לקבל וכו'.
אם תיקחו חזרה את מושכות בבית ותפסיקו להתפעל מהאלימות שלו כי הוא נורא אינטילגנטי, גם נושא הגמילה ונושאים אחרים יזרמו יותר חלק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
מירה14/04/2010שלום,
אני לא מנסה לגונן על ההתנהגות של הילד וצר לי אם זה מה שהסקת
להפך
אני מנסה למצוא דרכים איך לגרום לו להיות נורמטיבי
אבא שלו מגיע מהעבודה כל יום בשעה 20:00 ולכן הוא פחות דומיננטי.
אני בסך הכל מנסה למצוא דרכים לגרות אותו למשחקים שיעננינו אותו ולדעת איך להתיחחס ואיך לגרום לו לשמוע בקולי ושיפסיק להתנהג כמו שתיארתי את ההתנהגות שלו
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר14/04/2010שולום מירה,
לא טענתי שאת מגוננת על ההתנהגות, אלא שיש אצלך חלק שגם מתפעל מהחוכמה שלו שמונע ממך לפעמים להיות סמכותית כשהוא עושה דברים שהם גם חכמים אבל גם חצופים. כך זה נשמע לי, ואולי טעיתי.
בכל אופן חשוב להיות סמכותית. לדבר בטון סמכותי, להיות עיקביים, ברורים, להפסיק התנהגות חצופה או אלימה שלו מייד, וכו'.
אם אתם לא מצליחים כדאי לפנות להדרכת הורים כדי ללמוד איך לעשות זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)