מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שינוי בהתנהגותמירה14/04/2010
שלום רב,
יש לי 3 ילדים. בן בכור בן 8, בן אמצעי בן 6 ותינוקת בת חצי שנה.
לאחרונה החלו שינויים בהתנהגות אצל בני האמצעי. השינויים באים לידי ביטוי במספר מישורים :
1. כל פעם שצריך ללכת למקום כלשהו כגון : גן, חבר, חוג ... הוא מתחיל להתלונן על כאבים בבטן ובגרון. (כל פעם מדובר על אותם כאבים) אני ממש צריכה להוציא אותו מהבית בבכי...יודגש שהוא מתלונן על הכאבים רק בסיטואציות אלו.
2. לא אוכל כמו שצריך. הוא ממצה את הארוחה לאחר מספר ביסים ועורך מו"מ על כמה ביסים עוד נותר לו לאכול.
3. מדבר בצורה תינוקית.
4. כרוך סביב חבר אחד בלבד בגן בצורה מוגזמת. בתחילת השנה היו לו עוד 2-3 חברים שהיה משחק איתם.
ברצוני להדגיש שלאור כך ערכתי לו לאחרונה את כל הבדיקות האפשריות והילד בריא לחלוטין. ברור לי שכנראה מדובר במשבר בעקבות לידת האחות החדשה במשפחה אבל אני ממש אובדת עצות כיצד להתמודד עם ההתנהגות שלו. אשמח לקבל טיפים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי בהתנהגות
ד''ר שירי שדה שרביט15/04/2010מירה שלום,
האם ניסית לשאול את בנך אם משהו מטריד אותו? האם שוחחת עם הגננת ושאלת איך הוא מתפקד בגן מלבד היצמדותו לחבר?
אני הייתי במקרה הזה הולכת עם מה שאת משערת לעצמך, על הקשר בין התנהגותו ללידת אחותו. תגובות כאלו הן טבעיות, ונובעות מהחשש של האח הגדול למקומו במשפחה - אולי ההורים מתייחסים רק למי שתינוק, ורק למי שמקשה על ההורים (זו דרך לקבל יחס וקשר). אני מבינה שעד לאחרונה בנך היה הילד הקטן, ועכשיו את מן הסתם פחות פנויה אליו מבעבר. ייתכן והוא תופס את היציאה מהבית כמשהו שמנתק ביניכם עוד יותר, ולכן אינו רוצה לעזוב אותך. הוא מן הסתם מבין שאת נשארת בבית עם אחותו.
גם אם אתם מדברים איתו מספיק על כך שהוא נשאר חשוב לכם, מעשים במקרה הזה משפיעים יותר ממלים - הילד שלך מסמן לך שהוא זקוק לך ולאביו. לכן רצוי מאוד להשקיע בו זמן אישי ופרטי, ללא נוכחות אחיו. הזמן יכול להיות קצר, אולם ההשקעה ותחושת האינטימיות היא חשובה. כמו כן, נסו להימנע מחיזוק התנהגויות בוגרות בלבד - הוא בסהכ עדיין ילד בגן ילדים, וטבעי שידבר בקול תינוקי. זה עדיין תואם לגיל ואין בכך כל רע.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)