שינוי בהתנהגות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שינוי בהתנהגות
    מירה
    14/04/2010

שלום רב,
    יש לי 3 ילדים. בן בכור בן 8, בן אמצעי בן 6 ותינוקת בת חצי שנה.
    לאחרונה החלו שינויים בהתנהגות אצל בני האמצעי. השינויים באים לידי ביטוי במספר מישורים :
    1. כל פעם שצריך ללכת למקום כלשהו כגון : גן, חבר, חוג ... הוא מתחיל להתלונן על כאבים בבטן ובגרון. (כל פעם מדובר על אותם כאבים) אני ממש צריכה להוציא אותו מהבית בבכי...יודגש שהוא מתלונן על הכאבים רק בסיטואציות אלו.
    2. לא אוכל כמו שצריך. הוא ממצה את הארוחה לאחר מספר ביסים ועורך מו"מ על כמה ביסים עוד נותר לו לאכול.
    3. מדבר בצורה תינוקית.
    4. כרוך סביב חבר אחד בלבד בגן בצורה מוגזמת. בתחילת השנה היו לו עוד 2-3 חברים שהיה משחק איתם.

ברצוני להדגיש שלאור כך ערכתי לו לאחרונה את כל הבדיקות האפשריות והילד בריא לחלוטין. ברור לי שכנראה מדובר במשבר בעקבות לידת האחות החדשה במשפחה אבל אני ממש אובדת עצות כיצד להתמודד עם ההתנהגות שלו. אשמח לקבל טיפים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שינוי בהתנהגות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינוי בהתנהגות

ד''ר שירי שדה שרביט
    15/04/2010

מירה שלום,
    האם ניסית לשאול את בנך אם משהו מטריד אותו? האם שוחחת עם הגננת ושאלת איך הוא מתפקד בגן מלבד היצמדותו לחבר?

אני הייתי במקרה הזה הולכת עם מה שאת משערת לעצמך, על הקשר בין התנהגותו ללידת אחותו. תגובות כאלו הן טבעיות, ונובעות מהחשש של האח הגדול למקומו במשפחה - אולי ההורים מתייחסים רק למי שתינוק, ורק למי שמקשה על ההורים (זו דרך לקבל יחס וקשר). אני מבינה שעד לאחרונה בנך היה הילד הקטן, ועכשיו את מן הסתם פחות פנויה אליו מבעבר. ייתכן והוא תופס את היציאה מהבית כמשהו שמנתק ביניכם עוד יותר, ולכן אינו רוצה לעזוב אותך. הוא מן הסתם מבין שאת נשארת בבית עם אחותו.
    גם אם אתם מדברים איתו מספיק על כך שהוא נשאר חשוב לכם, מעשים במקרה הזה משפיעים יותר ממלים - הילד שלך מסמן לך שהוא זקוק לך ולאביו. לכן רצוי מאוד להשקיע בו זמן אישי ופרטי, ללא נוכחות אחיו. הזמן יכול להיות קצר, אולם ההשקעה ותחושת האינטימיות היא חשובה. כמו כן, נסו להימנע מחיזוק התנהגויות בוגרות בלבד - הוא בסהכ עדיין ילד בגן ילדים, וטבעי שידבר בקול תינוקי. זה עדיין תואם לגיל ואין בכך כל רע.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו