מעבר לגן חדש

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מעבר לגן חדש
    מירית
    14/04/2010

שלום רב,
    יש לי ילדה בת שנתיים ו-9 חודשים.בגיל שנתיים וחודש הכנסתי אותה לראשונה לגן.ההסתגלות הייתה קשה מאוד.כיום היא הולכת לגן בלי יותר מדי בעיות.לפעמים היא לא רוצה ולפעמים היא כן רוצה. ממה שהיא מספרת וגם המטפלות בגן שהיא לא רוצה לשחק עם שאר הילדים בגן. כמעט בכל יום שאני באה לאסוף אותה מהגן אני רואה שהיא יושבת לבד על הספסל.
    בנוסף היא ילדה מאוד סגורה כלפי ילדים אחרים או חברים שלנו.עם המשפחות שלנו היא מאוד פתוחה ואוהבת לשחק בעיקר עם סבתא שלה.בסה"כ בבית היא ילדה מאוד מאוד שמחה אבל ברגע שהיא נמצאת עם ילדים אחרים היא נסגרת ולא מוציאה מילה.אני עוד אציין כי היא ילדה שהרבה חולה מפתחת הרבה דלקות אוזניים.כרגע היא נמצאת בטיפול אלטרנטיבי לגבי האוזניים.
    שנה הבאה היא אמורה לעבור גן לטרום טרום חובה ואני מאוד מתלבטת האם זה לא יעשה לה טראומה שוב לעבור מסגרת אחרי שנה ולהכיר ילדים וגננות חדשות (לאחרונה אני לא כ"כ מרוצה מהגן שהיא נמצאת בו). כמובן שהגננת אומרת שאני עושה טעות גדולה מאוד שאני מעבירה אותה לגן אחר.האם זו באמת טעות גדולה?אני לא רוצה שהילדה שלי תעבור טראומה כלשהי.
    היא גם ילדה שמפחדת מכשלונות למשל אם היא לא מצליחה להרכיב פאזל היא לא תרצה לשחק בו יותר וכל פעם שאני מציעה לה שנרכיב ביחד פאזל היא מתנגדת.וזו דוגמא קטנה.ואם אני מתקנת אותה בכל מיני דברים כמו דיבור היא נעלבת הולכת הצידה או שהיא פורצת בבכי.הגענו למצב שאף אחד לא רוצה להעיר לה חוץ ממני.כי אני יודעת שאין ברירה.
    איך אני יכולה לעזור לה ולעודד אותה לשחק עם ילדים אחרים?
    ואיך אני יכולה ללמד אותה לא לפחד מכשלונות?
    האם לדעתך אני צריכה לפנות איתה לפסיכולוג ילדים?
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מעבר לגן חדש

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשיים של הילדה

ד''ר שירי שדה שרביט
    15/04/2010

מירית שלום,
    נראה לי שיש דבר אחד המשותף לקשיים שציינת, והוא מתח מסויים שבתך מצויה בו בעת אינטראקציה חברתית, מתח שעשוי גם להציף את מי שבא איתה במגע. היחסים שהיא יוצרת הם מאוד מדודים ומתוחים, וקשה לה עם שינויים, ספונטניות ותפיסת הפרספקטיבה של הזולת (כמובן שאני לוקחת בחשבון את גילה).
    אולי היא גם מקבלת ממך או ממכם ההורים, חשש מאוד גדול שאם דברים לא יסתדרו בעולם בדיוק כפי שהיא רוצה, זה דבר נורא. את חוששת מטראומה במעבר הגן, והיא מתקשה לקבל את הדיעה של הסביבה בכל מיני עניינים, ובסופו של דבר מרבית האנשים נמנעים מלומר לה את דעתם. זה לא מצב טוב ויעיל עבור הילדה, היינו רוצים שהקשרים החברתיים שלה יזרמו יותר בכיף והיא תוכל "לחזור לשגרה" אחרי עימות עם הסביבה.
    כדאי לעזור לה לקשור קשרים עם הילדים שבגן עימם היא מתראה שעות ארוכות כל יום - להזמין לביתכם, לקבוע עם אמא אחרת בגינה, וכדומה. וכשהם נפגשים, לעזור לה מעט בתקשורת עם הילד האחר, לסייע בפתרון קונפליקטים ולגבש אותם סביב פעילות משותפת מהנה. לא ניתן לדעת ללא היכרות עמכם אם הגן מתאים לה או לא, אולם לרוב עדיף לילד להחליף כמה שפחות מסגרות. ממה שתיארת וללא היכרות נוספת, נראה לי שגן טרום-טרום עלול להיות גדול ומציף עבורה מדי. עדיף להישאר במסגרת אינטימית כל עוד היא טובה.
    אם את מרגישה שקשה לך להקל עליה בקשריה החברתיים, תוכלי לפנות להתייעצות אצל פסיכולוג/פסיכותרפיסט המתמחה בילדים.

שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיים של הילדה

מירית
    15/04/2010

קודם כל תודה רבה על התגובה המהירה...את ציינת שעדיף להשאיר אותה במסגרת אינטימית.
    השאלה מה זה אינטימי היום היא נמצאת בגן עם עוד 35 ילדים.שנכון זה מחולק לקבוצות אך רוב היום הם ביחד ויש 3 מטפלות.אני לא מרגישה שהיא מקבלת יחס אישי וזה מכל מיני דברים שקרו לדוגמא שבאתי לקחת אותה הביתה ראיתי שהיא בוכה ולקח עוד 5 דקות עד שנכנסתי לגן ועד שאני לא באתי אף אחד לא ניגש לבדוק למה היא בוכה.אז ההתלבטות שלי מאוד קשה האם להשאיר אותה בגן הנוכחי או לא.בנתיים אני מנסה לעזור לה להכיר את הילדים שיהיו איתה בטרום טרום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הישארות בגן

ד''ר שירי שדה שרביט
    17/04/2010

מירית היי,
    נראה שבשתי הבחירות בגנים יש יתרונות וחסרונות. בכל מקרה בגן טרום טרום יש צורך להסתגל לשתי צוותים חינוכיים/טיפוליים במידה והיא נשארת גם בצהרון שם. טוב מאוד שאת עובדת איתה על הקשר שלה עם ילדים אחרים. לדעתי כדאי גם שתשוחחי עם הצוות ותבררי עמם איך הם מתרשמים מבתך, כיצד הם מגיבים כשקשה לה בגן וכדומה. כך תוכלו לקדם את שיתוף הפעולה ביניכם ואת תחושי יותר נוח בגן הנוכחי - גם אם היא תהיה בו עוד ארבעה חודשים, שהם זמן לא מועט.
    שבוע טוב,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו