מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התקפי זעם ועוד..דניאלה14/04/2010
זקוקה לעצה,
בתי בת ה 6 נתקפת בהתקפי זעם בערך כל שעתיים.
זה יכול להיות כי אחד האחים שלה הציק לה, או שהיא לא קבלה מה שהיא רוצה באותו הרגע בו היא רצתה בו.
כשמבקשים ממנה לסדר משחק שהיא פזרה או שלא מאפשרים לה ממתק לפני ארוחת הערב.
היא צורחת בקולי קולות, מעיפה חפצים, ולעיתים אף מכה את אחיה בן השנתיים וחצי.
אני לא מאפשרת לה אף פם לקבל את מה שרצתה לאחר התקף הזעם ולכן אין לה חיזוק חיובי לגביו.
בתמורה היא מקבלת עונש להיות בחדר ל 5 דקות.
שום דבר לא עוזר, אני אובדת עצות נראה שהיא צורחת עליי בערך כל היום.
אני חושבת לקחת אותה לפסיכולוגית ילדים, אשמח לקבל פרטים וגם בנתיים כאן - מה עליי לעשות שום דבר לא עוזר יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי זעם
סמדר ריינר14/04/2010שלום דניאלה,
נשמע לי שמערכת היחסים עם הילדה הידרדרה זמן ארוך עד שהגיעה למצב כזה. אתם בטח מרגישים חסרי אונים, מותשים וכועסים והיא מרגישה בודדה ודחויה.
אין טעם בעונש שאתם נותנים לה, הוא גם לא עוזר וגם מחזק את תחושת הבידוד והדחיה שלה וגורם לה נזק.
עד שתגיעו לטיפול, תנסו למצוא על מה ניתן לחזק אותה באופן חיובי, מה בכל זאת טוב אצלה או היא עושה טוב.
כרגע היא רגילה לקבל תשומת לב רק בדרך הזו צריך לאפשר לה לקבל תשומת לב גם באופנים אחרים, על התייחסויות שלכם להתנהגויות חיוביות שלה (גם צריך לחפש אותן במיקרוסקופ) אם היא אכלה יפה, התלבשה והלכה לגן/בית ספר כל דבר.
כמו כן בזמן ההתקף עצמו יש להפסיק את האלימות אם ישנה ולהחזיק אותה פיזית, עד שהיא נרגעת.,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מדויק..
דניאלה15/04/2010היא מקבלת חום ואהבה לאורך כל היום וחיזוקים חיובים על כל "פיפס" שהיא עושה.
שכחתי לציין זאת, אין לה הזדמנות לחוש דחויה, לכן התמיהה על ההתנהגות השלילית הזאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר15/04/2010היי דניאלה,
לא אמרתי ולא רמזתי שהיא לא מקבלת אהבה. אבל באותם רגעים שהיא משתוללת ואתם כועסים היא מרגישה דחויה, לא בגלל שאתם מתכוונים, ולא בגלל שניתן לעשות את זה אחרת כרגע, אבל זו מציאות מצטברת מבחינתה, זו חוויה שקורית לה הרבה ואין לה באותם רגעים דרך לחבר בין האהבה והחום שהיא מקבלת בהזדמנויות אחרות לבין אותם רגעים שהיא מרגישה שהיא הילדה הכי רעה בעולם. (אני בכוונה מקצינה קצת כדי להמחיש את החוויה).
אני לא דיברתי על הסיבה להתפרצויות שלה אלא על התוצאה של המעגל הסגור שנכנסתם אליו. עכשיו כבר קשה להבחין בין סיבה לתוצאה. זה כמו הביצה והתרנגולת. אתם כועסים והיא מרגישה רע, ואז היא משתוללת ואתם עוד יותר כועסים ואז נוצרת חוויה של דחייה אפילו שאתם מאוד אוהבים אותה בשאר הזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)