דילמה קשה !

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• דילמה קשה !
    שירלי
    14/04/2010

אני אמא לשניים הגדולה שלי בת שנתיים וחודשיים ומאז שהיא נולדה אני איתה בבית. ארגנתי לי עוד ילדים שאני מטפלת בהם והם חברים שלה. הקטן בן 4 חודשים. והדילמה שלי היא כזו, האם לרשום אותה לגן או שתשאר איתי בבית עוד שנה, בספטמבר היא תיהיה בת שנתיים ושבע.

בבית יש לנו אזור גדול מאוד הוא מיועד למשחקים (כל הסלון ופינת האוכל) אנחנו יורדים לגינה כל יום כשיש מזג אוויר מתאים לכך. אני דואגת שיהיה סדר יום קבוע של שירים, משחקים. ארוחת בוקר, סיפור, גינה קצת טלויזיה כדי שאני אארגן את הארוחת צהריים אחר כך שנת צהריים ושוב משחקים, ציורים ועוד. אצלי יש יחס אישי לכל ילד ואין הפליות בין הילדים (זה מאוד קשה אבל אני חושבת שאני מצליחה ליצור אווירה שאין בה הפליות גם כלפי הילדים שאני מטפלת בהם) כשאני מדברת או משוחחת איתם זה תמיד בגובע העיניים. אני כמעט ולא מרימה את הקול ודואגת לשמחה ולמידה וכמובן חינוך ומשמעת טובה.

בספטמבר הילדים הגדולים שאני מטפלת בהם יעזבו אותי לטובת גן וישארו אצלי ילדים קטנים. (הבן שלי ועוד תינוקת קטנה ממנו, אולי בעתיד יבואו עד ילדים) וחשבתי להוציא גם את ביתי למסגרת של גן ואני אמשיך לעבוד בבית עם ילדים. אך לצערי בגנים אין יחס טוב כמו שהיא מקבלת בבית. אין כבוד לילד, לפעמים מושכים אותם מהידיים, אין השגחה צמודה בשעת האוכל. הילדים רבים ונפצעים הרבה יותר ועוד אבל שם יש יותר ילדים בני גילה. (גם שם היא תיהיה בין הילדים הגדולים) (הגן הוא מגיל שנה וחצי ועד שלוש)

הילדה שלי גמולה מחיטולים, יודעת לספור עד 10 יודעת את כל הצבעים, מציירת יפה שרה את כל שירי החגים שאני מלמדת אותה והיא מאוד חברותית שמחה רוב הזמן ומדברת יפה והרבה, כמו בני גילה ומעלה.

מצד אחד היא צריכה פעילויות, משחקים וקונפליקטים עם בני גילה ומצד שני היא גם צריכה יחס אישי בזמן האוכל. (היא אוהבת לאכול הרבה ויש לה בעיית השמנה היא מסוגלת לאכול תמיד מהר ובלי הפסקה. צריך להזכיר לה ללעוס ולאכול לאט). אני מפחדת שהיא תשמין כי גם עכשיו יש לה עודף משקל קטן.

חשבתי להשאיר אותה איתי בבית ולרשום אותה לשני חוגים בערב ואני אשתדל לקחת אותה יותר לגינה ולג'ימבורי כדי שהיא תוציא אנרגיה. אבל אני לא שלמה עם עצמי כי לכל אחד יש מה להגיד. חלק טוענים שאם לא ארשום אותה לגן אני העשה לה עוול ויש שחושבים אחרת.

מה לעשות?

תודה וסליחה על אורך המכתיו שירלי

נ.ב.

אין באזור שלי גנים עד השעה 13:00 כבר חשבתי על זה ולא מצאתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דילמה קשה !

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דילמה

סמדר ריינר
    14/04/2010

שלום שירלי,
    נשמע שאת לא כל כך סומכת על אף אחד שיוכל לטפל בבת שלך טוב כמוך, ואת מתקשה לשחרר אותה.
    לא ציינת כמה ילדים יש בגן אליו את שולחת. לא בכל הגנים מתייחסים לילדים בחוסר כבוד. את צריכה למצוא גן מתאים, תמורת פשרות אחרות של מחיר או ריחוק מהבית, ולנסות לשלוח את ילדתך בביטחון ואמונה, תוך בדיקה כמובן ויד על הדופק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו