מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אוננות ילדיםשמרית14/04/2010
שלום, בתי בת השש וחצי מרגישה צורך לפחות פעם ביום לאונן.. ככל שניסינו להבין מדוע היא עושה זאת לא הצלחנו, פנינו לאנשי מקצוע, חשבנו שישנו איזשהו חסך במשהו אצלה אך לא נמצא שום דבר, נאמר לי שזו תופעה שכיחה אך לא שמעתי על ילדיםאחרים שעושים זאת , יש לציין שהתופעה החלה אצלה מגיל שלוש והיא עולה ויורדת בתכיפות שלה. אנא עזרו לי משום שרוב אנשי המקצוע לא יודעים איך להתמודד עם הבעיה. יש מישהי שפנתה אליכם עם בעיה דומה (14/8/09) ולא קבלה מענה וחבל ..בבקשה תענו מסתבר שיש עוד ילדים כאלה..תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוננות מוגברת
ד''ר שירי שדה שרביט15/04/2010שמרית שלום,
יש אוננות טבעית שמופיעה אצל ילדים והיא חלק מההתפתחות הנורמטיבית.
קשה לדעת ללא היכרות עמכם, באיזו מידה האוננות של בתך היא מוגברת, האם היא מתרבה בתקופות של מתח מסוים, האם היא מהווה דרך להרגעה עצמית ואמצעים אחרים להתמודדות הם פחות מפותחים, וכדומה.
לא יודעת אם יש לה "חסך" כדברייך, אבל אני ממליצה לברר את הנושא עם פסיכולוג/פסיכותרפיסט המתמחה בילדים. כדאי שאדם עם ניסיון בנושא ישמע מכם קצת יותר ויכיר את הילדה. כך הוא יוכל להעריך עד כמה האוננות היא בטווח המקובל ואם היא מוגזמת. אני לא יודעת לאלו אנשי מקצוע פנית, אולם מטפלים המתמחים בילדים מכירים את הנושא.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוננות
דידי15/04/2010שלום שמרית אני ממש המומה ממך ואני לא מומחית אלה אמא.
איזו בעיה זו שהילדה נהנת ומאוננת?לך זה לא קורה?!
לדעתי זה ממש נפלא וממחקרים מראים שכעובר כבר מאוננים .
מה שאת כן צריכה לעשות זה להסביר לביתך שהכל בסדר ומותר לה להנות אך לעשות זאת בחדרה ולא ליד כולם משום שזה משהו אישי .
אני מקווה שלא תלמדי אותה שאוננות זה אסון כדאי שתתפתח ותגדל ושתדע להכיר את גופה.
דידי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)