מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נער שהסתבךנטע15/04/2010
שלום..
לאחרונה משפחתי גילתה שלבן הדוד שלי (הדוד גרוש והילדים נמצאים אצל גרושתו) היה מעורב בפריצות לבתים וחנויות. תאמת די הופתענו! כי אני באה ממשפחה טובה ומוצלחת ורחוקים מכל הדברים האלה, וגם בן הדוד הזה שלא היינו ממש בקשר קרוב איתנו נראה לנו ילד טוב ירושליים, עדין וביישן.
לפני כמה ימים היה משפט ועד לדיון הבא הוא הורחק מאיזור מגוריו. אימי הצדיקה לקחת אותו על חסותה וכרגע הוא אצל אמי בבית.
היום כנראה אלך לשם ואראה אותו, רציתי לדעת איך כדאי לפנות אליו ומה כדאי להגיד לו, האם כדאי לדבר אליו בתוקף? האם כדאי להגיד לו שלא האמנו שהוא מסוגל לעשות דבר כזה?
אם תוכל לכתוב לי בכמה משפטים רק שאבין מה הכיוון...זה מאוד חשוב תקוותנו היא לעזור לו לצאת מכל זה.
בברכה,
מור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נער שהסתבך
סמדר ריינר15/04/2010שלום מור,
מדובר בעניין מורכב, שלא התחיל היום, והמצב כרגע האו לא שמה שאתם תגידו או לא יגרום לו לצאת מזה. הוא צריך לעבור את ההליך המשפטי, לקבל את מה שמגיע לו ולקבל טיפול ושיקום לצד הענישה כדי לצאת מזה.
באופן עקרוני אני חושבת שזה לא נכון שכל המשפחה תתחיל לחנך אותו, וכל אחד יהיה לו מה להגיד לו.
יש לו שני הורים וזה מתפקידם לחנך, אני לא בטוחה שזה עניין של כולם. אי אפשר שיהיו עשרות רבי חובלים לספינה.
אני חושבת שאם אתם מבקרים אותו, חושב להתעניין, לשמוע פרטים, לשמוע את הגירסה שלו, לרשום לעצמכם ביניכם לבין עצמכם עד כמה הוא נשמע לכם אמין, מבין מה הוא עשה, מתחרט, לוקח אחריות, ולפי זה להחליט כמה ואם בכלל אתם יכולים ורוצים לעזור לו.
קודם כל תנסו להתמצא בפרטים ולהבין מה קורה. מעבר לזה, את עיקר הליווי והתמיכה צריך לתת להוריו, כולל לעזור להם להכיר במה שקרה ומה זה אומר על מה שקרה למשפחה שלהם ולילד שלהם.
כרגע יש יותר תהליך של עיכול והבנה, ופחות הטפת מוסר ובטח לא ממכם לילד, את זה תשאירו להוריו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנער שהסתבך
נטע15/04/2010תודה רבה על התשובה המהירה והמפורטת.
אני מבינה שהטיפול לא צריך להעשות על ידנו, אך מכיוון שהיום אני רואה אותו פעם ראשונה לאחר ששמעתי מה קרה ,אני מרגישה שאני לא יודעת איך להתחיל את השיחה איתו. מבינה שצריכה להקשיב, לשמוע פרטים..אך מעבר לזה לא להגיד לו כלום עכשיו? אני לא רוצה שזה יראה כאילו אנו מקבלים את זה בקלילות.. כן חשוב לי להגיד לו דעתי על העיניין אך איך כדאי להגיד את זה??
ד.א הנער בערך בן 14-15.
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנער שהסתבך
סמדר ריינר15/04/2010שלום מור,
להתחיל את השיחה כמו כל שיחה, מה שלומך? מה קורה? בא לך ספר מה בדיוק היה?
זה לא נקרא שאתם מקבלים בקלילות, כי אתם לא יודעים מה בדיוק היה אז איך אמורה להיות לכם דיעה? את זה בדיוק המשטרה בודקת. לא כל תגובה שהיא לא תגובה חמורה נורא ומזדעזעת בדרמטיות המשמעות שלה היא אדישות. אתם נמצאים בשלב של בירור הדברים ולא של קביעת עמדה נחרצת. המערכת כבר תבדוק ותעניש אותו.
אם תישארו רגועים וענייניים אין סיבה שהוא יבין מזה שלוקחים את העניין בקלילות.
אתם יכולים להגיד משהו כמו שאתם מקווים שהוא לא אשם (אם הוא טוען כך) אך אם הוא אשם,הוא יצטרך לקבל את מה שמגיע במקרים כאלה, ולחשוב איך הוא מכלכל את צעדיו בהמשך חייו. אין לדעתי טעם בהתלהמות מיותרת, כי הוא ייסגר ולא יקשיב לזה בלאו הכי, ואין גם מקום להזדהות עמוקה עם העוול שנגרם לו כל עוד לא ברור שזה המקרה.
מה שאני מציעה זו תגובה מאוזנת באמצע, שלא תומכת במעשים כאלה, אבל גם לא מתנפלת עליו, יש מספיק מי שיעשה את זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנער שהסתבך
נטע15/04/2010אוקיי תודה רבה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה:-)
סמדר ריינר15/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)