בעיות בחברה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיות בחברה
    נטלי
    15/04/2010

שלום רב:
    הקטן שלי בן שנה וארבעה חודשים וכבר מההתחלה היה קשור אליי מאוד אך גם לאביו ואחותו הגדולה.הוא מתפתח יפה, אוהב לשחק, לצחוק ולבלות איתנו. העיניין הוא שעושה רושם שהוא לא אוהב אף אחד אחר!! בכל פעם שבאה אליי חברה למשל הוא עושה פרצוף עצוב וכועס ולא רגוע ולא משנה כמה היא תנסה להתחבב עליו הוא פשוט לא מעוניין. זה נכון גם לגבי אחים שלי ובני משפחה נוספים.גם אמא שלי שמאוד קשורה אלינו והיא באה הרבה לבקר לוקח לו הרבה זמן כל פעם מחדש להתקרב אליה. גם כשמנסים "לקנות" אותו במשחקים ולקרוא לו לשחק איתנו ביחד הוא לא מוכן ורץ לפינה ומתרגז רק כשהם הולכים הוא חוזר להיות הילד הרגיל השובב והמתוק. גם אם למשל נותנים לו מחמאה כלשהי (כל הכבוד למשל) הוא ממש מתרגז מהם. השבוע הכנסתי אותו למשפחתון עם עוד 6 ילדים כי חשבתי שחברה תעשה לו טוב אך אני רואה וגם הגננת מספרת שהוא לא מתחבר לאף אחד ורוב הזמן מתבודד עם עצמו ומשחק לבד.
    האם יש הסבר לתופעה? זה עבור? מה אני יכולה לעשות אם בכלל?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בחברה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות בחברה

נטלי
    17/04/2010

..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לתת לילד זמן

ד''ר שירי שדה שרביט
    17/04/2010

נטלי שלום,
    ההתנהגות של בנך היא נורמטיבית לחלוטין ותואמת לגילו. ילדים (ומבוגרים) שונים זה מזה בתכונות שונות, ונראה שבנך זקוק לזמן הסתגלות לדברים ואנשים חדשים. שינויים קצת מערערים אצלו את האיזון והביטחון, ודרוש לו זמן להתארגן להבין מה קורה וכיצד לתפקד. אני מתארת לעצמי שאצל בתך הגדולה הדברים היו מעט אחרת, ואולי גם את נוטה "לקפוץ למים" מהר יותר מבנך.
    אולם הטמפרמנט שלו שונה, וחשוב מאוד לכבד זאת. אחרת בנך יגדל בתחושה שמשהו אצלו לא בסדר ושהוא איטי/פחדן, וכדומה. אולי כשלא יופעל עליו לחץ, הוא ירגיש יותר נוח ובטוח להתקרב. שבוע ראשון בגן הוא מאוד קשה, ולא צפוי שהוא כבר יפנה לילדים אחרים וישחק איתם. במיוחד כשבגילו כלל אין משחק משותף בין ילדים, אלא הם נוטים לשחק זה ליד זה במקרה הטוב.
    לכן המלצתי לך - תנו לו את הזמן ואת הקצב להסתגלות שלו!
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו