מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד בן 7 גונברון15/04/2010
שלום רב ברצוני להתייעץ עמכם בני בן ה-7 בכיתה א ילד חכם מאוד תלמיד טוב ילד ראשון במשפחה ולו אח בן 4 .אנו משפחה רגילה ללא בעיות ועם אמצעים מעניקים לילדים המון תשומת לב ולרוב יש להם כל דבר חדש שיוצא, הילדים לעולם לא היו במסגרות של צהרונים ועכשיו גם אנו מקבלים אותם מבית הספר והגן .
לאחרונה ישנה תופעה אצל הגדול שהוא גונב מחברים דברים קטנים כדוגמת פוגים ולוקח מחנות צעצועים קטנים.כמו כן ישנה אצלו תופעה שהוא מנסה להרשים ע"י אמירות שלא קרו לדוגמא "הצלחתי להגיע במשחק לשלב גבוה מאוד" (הוא רואה אותי משחק ומגיע לשלבים גבוהים למרות שהרבה פעמים אני נותן לו לנצח) או למשל שרק הוא ענה בכיתה תשובה וקיבל פרס .
ישבנו ודיברנו איתו על חומרת מעשיו פעם כעסנו מאוד ובפעם האחרונה היום ישבנו ודיברנו ואף שאלנו האם משהוא מפריע לו ושהוא יכול לדבר איתנו על הכל וכמה אנחנו אוהבים וסומכים עליו ואף אמרתי לו שבפעם הבאה הדבר לא יעבור לסדר היום גם אם אני יצטרך לקחת אותו למשטרה.
מה אנחנו עוד יכולים לעשות אנחנו ממש לחוצים מזה גם בגלל הגניבות וגם בגלל תופעת השקרים ואנחנו ממש לא לוחצים עליו למצוינות תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 7 גונב
ליאת גרוס17/04/2010שלום רון
הגניבות והשקרים שאתה מתאר אינם קשורים למחסור טכני או למוסר לקוי. גניבות בגיל זה מעידים הרבה פעמים על סוג של מצוקה רגשית וכך גם שקרים. נראה כי בחוויה שלו הוא מרגיש צורך לרצות או לקבל יותר תשומת לב. לפעמים החוויה של הילדים לא קשורה ישירות להתנהלות ההורים ולכן לא צריך לחוש אשמה אך חשוב להבין מה קורה בעולמו הרגשי ולראות כיצד אפשר לתת לזה מענה.
כדאי לפנות לפסיכולוגית בית הספר או לאיש מקצוע אחר. נראה לי כי במקרה זה הפתרון הוא סביב התחום הרגשי ולא דרך הטפות ואיומים. כמובן שחשוב לגנות שקרים וגניבות ולהעביר מסר שהדבר אסור אך במקביל נסו לברר לעומק את הגורם הרגשי ולטפל בו.
בהצלחה
ליאת ג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)