מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ביתי בת ה3 וחצי..ליאת16/04/2010
שלום רב,
ביתי בת 3 וחצי (פגית שבוע 33, עברה ניתוחים רבים, בעיות בריאות בושט , אסטמה, מטופלת במעקבים בשניידר ובין היתר במעקב בהתפתחות הילד, ביו לה ריבוי נוזלים באוזניים ולכן עברה ניתוח כפתורים,עברה אשפוזים רבים ).
1. שפה: כיום , כ5 חודשים לאחר הניתוח, שירה החלה לדבר מספר מועט של מילים .
מטופלת אצל קלינאית מידי שבוע. ברצוני לדעת האם להחליף קלינאית ? הופנתה לגן שפתי.
2. בעיות שינה- היא רוצה לאני אישן לצידה לאחר טקס ההרדמה, ולעיתים באמצע הלילה היא איננה מרגישה אותי לידה היא באה אלינו. ואני מחזירה אותה ונרדמת לצידה וחוזרת אלינו וחוזר חלילה..
מה עלינו לעשות בנידון?
3. גמילה מטיטולים: לפני כ5 חודשים, נולד לה אח קטן(שהיא מאד אוהבת)- עד אז היא הייתה בדרך לגמילה סופית, אבל מהלידה היא רצתה טיטול. כיום, התחלנו גמילה מחדש- לא מיוזמתה אך היא הולכת לשירותים ולעיתים, כמו כולם בהתחלה, מפספסת.
לסיכום, האם לדעתך, הילדה צריכה לפנות לטיפול פסיכולוג ילדים? האם יתכן שכל הבעיות הנ"ל נוצרו בעבקות טראומות שעברה מלידתה?
אודה למענה- ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 3 וחצי
סמדר ריינר16/04/2010שלום ליאת,
את מעלה מספר שאלות, ואכן אתם כהורים מתמודדים עם קשיים רבים וזה דבר לא פשוט להכלה.
לגבי נושא הקלינאית, נראה לי שזה לא הפורום הנכון, וכמו כן לא ציינת כמה זמן אתם כבר מטופלים. אני ממליצה לך לפנות לפורום הפרעות דיבור באתר זה עם השאלה הזו ולציין את הנתונים אודות הניתוחים באוזניים ומשך הטיפול אצל הקלינאית.
לגבי בעיות השינה - את לא אמורה להירדם לידה אלא לשבת לידה עד שהיא נרדמת. ייתכן שיש לה פחדים בלילה אותם היא מתקשה לבטא בגלל הקושי השפתי שלה. כדי להעשיר ולהגביר את השימוש שלה בשפה חשוב למלל עבורה את התחושות שאולי היא חשה, גם אם היא לא מסוגלת לחזור על המילים, ייתכן שהיא יכולה להבין אותם. לכן חשוב שתתייחסו לאפשרות שאולי יש לה פחדים בלילה, במסגרת טקס ההרדמה תקריאו לה סיפורי ילדים שקשורים להתמודדות עם פחדי לילה, ותציעו לה פתרונות (כמו לישון עם בובת אריה למשל או רעיון אחר שלקוח מספר שקראתם ביחד). כמו כן את יכולה להסתכל בעמודת "שאלות נפצות" בתשובה בנוגע לפחדים ולראות אם יש משהו שאתם יכולים לאמץ. לא התייחסת בתאור שלך למידת ההבנה של הילדה אלא רק למידת הדיבור שלה, אם היא מבינה יותר ממה שהיא מדברת, אני מקווה שהרעיונות שהצעתי יהיו שימושיים עבורה.
לגבי נושא הגמילה לא הבנתי אם יש שם שאלה ,אם כן עכדני אותי ואנסה לעזור.
אני לא חושבת שהילדה זקוקה כרגע לטיפול לפי התאור שנתתם, אבל ייתכן שאתם זקוקים לתמיכת והדרכת הורים מדי פעם כדי להתמודד יותר טוב עם העומס שהקשיים ההתפתחותיים שלה יוצרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)