פחדים אצל ילד בן 4.5

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פחדים אצל ילד בן 4.5
    אלי עדי
    17/04/2010

היי שלום

רצתי להעלות בעיה אצל בני בן ה- 4.5 במשך כ- שנתיים הוא סובל מפחדים ,מדובר על פחדים מבובות גדולות ,ליצנים ,רעש חזק (מיקרופון,הופעות) אנחנו כבר מיואשים מכיוון שאי אפשר לצאת איתו לאף מקום מסיבות יום הולדת וכו" ,הילד נורמטיבי לחלוטין יש לו הרבה חברים שבאים אליו והוא הולך אליהם רוב הזמן צוחק ונמצא במצב רוח חיובי .
    לפני כ- 8 חודשים נולד לו אח קטן ,אבל בעיה זאת קיימת מיזה כ- שנתיים .
    לדוגמה ביום שבת שעברה היתה מסיבת יום הולדת לחבר מהגן ,בקיצור הכל היה בסדר עד שהוא שמע שיש קוסם ביום הולדת ואז הוא לא היה מוכן להיכנס בכלל למסיבה .
    אנחנו מיואשים מבקשים עזרה או הפנייה לייעוץ מקצועי ,חלק מהאנשים שמכירים את הבעיה אומרים לנו שזה עובר בגיל 6 בערך .
    רציתי לדעת מה אפשר לעשות (טיפול) זה ממש מפריע לנו .
    דבר נוסף אנחנו משפחה נורמטיבית לחלוטין ללא חוסר של חום או אהבה בנינו (אני ואשתי ) .
    תודה רבה

מחכים לתשובה

אלי .ע

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחדים אצל ילד בן 4.5

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחדים

סמדר ריינר
    17/04/2010

שלום אלי,
    אתה מציין בסוף דבריך שאתם משפחה נורמטיבית ללא חוסר של חום ואהבה. אני מבינה שהאמירה הזו מציינת חשש שהתשובה שתינתן תצביע על כך שאתם הורים לא טובים או שיש בעיה במשפחה ובגללה הילד סובל.
    חשוב לי לציין שאין לי ספק שכל האנשים שפונים לעזרה בנוגע לילדיהם הם הורים אוהבים מאוד, זה לא אומר שלא קורה לפעמים שיש בבית דינמיקה שלא שמים אליה לב ומשפיעה על הילד. זה קורה אצל כולנו, גם במשפחות של הפסיכולוגים בעצמם:-)
    עכשיו בנוגע לפחדים, אתם יכולים לפנות לעמודת "שאלות נפוצות" לתשובה העוסקת בפחדי ילדים וראות אם יש שם משהו שיכול לעזור לכם.
    אם אתם לא מצליחים בכל זאת, כדי לכם לפנות להדרכת הורים אצל פסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים, משום שבדרך כלל נהוג לא לטפל בילד כל כך קטן אלא לנסות לעזור לו דרך הוריו. קיימת גם אפשרות לטיפול דיאדי, זה טיפול שמשלב הורה וילד ביחד בחדר, ונהוג להשתמש בו יותר בגיל הרך. אם אתם מעוניינים אתם יכולים לפנות למכון להתפתחות הילד של קופת החולים שלכם באיזור מגוריכם או לחפש המלצה למטפל פרטי ממכרים או מהגננת בגן.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו