הצקות בין אחים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הצקות בין אחים
    לי
    17/04/2010

שלום, רציתי לשאול מה עושים כשילד בן 6 מציק ללא הרף לאחיו בן ה-3 (צביטות, כאפות, בעיטות, וכו וכו) וכלום לא עוזר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הצקות בין אחים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הצקות בן אחים

סמדר ריינר
    17/04/2010

שלום לי,
    אין תשובות מתכון למה עושים. תלוי כמובן ממה נובעת הבעיה. את לא ציינת שום פרטים כמעט, ולכן קשה לכוון בצורה מדוייקת, אני יכולה רק להעלות השערה. השערה אחת אפשרית היא שהילד בן ה-6 מקנא באחיו הקטן, שמקבל סוג אחר של תשומת לב שהוא בגילו כבר לא מקבל, אבל לעומת זאת בגלל שהוא הגדול, באים אליו בכל מיני דרישות.
    אם יש משהו בשערה הזו, כדאי לשבת ולשוחח איתו על מה שהוא אולי מרגיש, לבדוק את זה איתו, ולאפשר לו זמן עם ההורים ללא אחיו, זמן שב והוא מקבל תשומת לב נעימה וכייפית רק אליו, אולי גם בא לו לפעמים להתפנק וכו'. כדאי לעשות את זה באופן קבוע, ולתת לו תחושת ביטחון שהזמן שלו תמיד יגיע והוא לא חייב להתחרות על כך עם אחיו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצקות בין אחים

מיכל
    20/04/2010

הי לי,

האם יכול להיות שהגדול מגיב להצקות של הקטן ואת לא רואה את זה?
    מניסיוני האישי, לעיתים קרובות האחים הקטנים מתוחכמים יותר ממה שאנחנו מניחים,
    והם מפסיקים להציק כשאנחנו ההורים בסביבה.
    זה מוביל לכך שאנחנו כועסים על הגדולים שלא בצדק.
    בנוסף, כדאי לזכור שגם הבכור הוא עדיין ילד קטן שדורש תשומת לב רבה.
    כדאי לשוחח עם הגדול ולשמוע ממנו איך הוא רואה את הדברים (או פשוט להסתכל מדי פעם
    מהצד כשהם לא רואים).

שיהיה בהצלחה,
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו