מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד מאונן, בן שנתיים וחצייוליה18/04/2010
שלום!
הסיפור שלי קצת מסובך. הנקתי את הילד שלי עד גיל שנתיים, עשיתי לו גמילה בעזרת מריחת חרדל על הפטמה וזה עבר תוך יומיים (אחרכך סיפרו לי שזו היתה שיטה אחזרית). אני אציין שגם עד גיל שנתיים הוא ישן איתי במיטה, אבל עבר בהתלהבות רבה למיטה משלו. מן הסתם הוא היה נרדם עם ציצי בפה עד הגמילה ולאחר מכן רק בחיבוק. שבוע לאחר הגמילה הוא נכנס למקלחת וראה את הציצי האהוב אליו, שקצת הספיק לשכוח ממנו. מאז הוא נרדם עם יד על הציצי. הנושא הזה התחיל להציק לי וגם תהליך ההירדמות נהיה ארוך מאוד. התחלתי לנסות להגביל אותו בזמן: 5" דק' ציצי והולכים לישון". זה לא בדיוק עבד, היו בכי והיסטריה. ניסיתי להגיד לו שהציצי עייף או כאוב, שוב היסטריה ואז בכלל נרדם אחרי שעתיים.
לאחרונה הוא מצא לעצמו פתרון: ברגע שאני אומרת שעכשיו ציצי הולך לישון, היד ישר עוברת לטיתול, וככה הוא נרדם.
זה גם נהיה בילוי בוקר מהרגע שהוא מתאורר.
איך להתיחס לזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד מאונן בן שנתיים וחצי
סמדר ריינר18/04/2010שלום יוליה,
לא כל כך הבנתי איך זה הגיע מצב שהוא שוב רואה את הציצי שלך במקלחת. האם את מתקלחת איתו? האם הוא יושב ומתבונן בך במקלחת? אם כן זה מיותר. מאחר הוא לא יונק, הגיע הזמן לשמור על הפרטיות של האיברים שלך, הוא לא אמור להיחשף אליהם.
לגבי האוננות עצמה, אין בכך כל רע, צריך להגיד לו שאת זה עושים רק בפרטיות, כל עוד הוא עושה את זה רק לבד וזה לא תופש את כל היום שלו ובא על חשבון פעילויות אחרות, אין סיבה לא לאפשר את זה.
פרטיות זה אומר גם לא לידך, וגם שאת לא תהיי לידו עם ציצי חשוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיית הירדמות...
יוליה21/04/2010תודה רבה על התשובה!
לגבי המקחלת, הוא נכנס במקרא כי שחחתי לסגור את הדלת. זה לא קורה שוב. והוא לא ראה כלום מאז. אבל הוא בכל זאת תמיד רוצה לשים שם יד. אני מרשה לו רק את האזור הפתוח של החולצה ושלא יגלוש מתחת לחולצה, אבל הוא כל הזמן מנשה ואני כל הזמן חוזרת על עצמי שוב ושוב- "רק למעלה אפשר לשים יד".
מה שמדעיג אותי בעניין ה"יד בתחתונים" זה שהוא נרדם עם זה ככה. ודאגתי שזה לא יהפוך להרגל חדש וקבוע.
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיית הירדמות
סמדר ריינר21/04/2010שלום יוליה,
את מודאגת מהדברים הלא נכונים, ומהדברים הנכונים את לא מודאגת:-)
זה לא נכון בעיני לאפשר לו לשים לך יד על הציצי. עניין האוננות לפני השינה הוא טבעי ולא מזיק, ודווקא ממנו אין לך מה להיות מודאגת. למה זה מפריע בדיוק?
את יכולה לנסות להרגיל אותו הירדם עם סיפור וכוק, אבל אם הוא צריך את המגע הזה עם עצמו לפני השינה מה זה בעצם משנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)