מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הילדה סקרניתאדוה19/04/2010
אני אמא לבת אחת (כרגע בסוף הריון שני), הילדה בת 8, מאוד חכמה ומפותחת מילולית, כמו גם בוגרת לגילה, לאחרונה גיליתי שהילדה גילתה את נפלאות הגוגל, היא נכנסת ומחפשת תמונות מכל מיני סוגים, כולן נוגעות לנושא המיני.
בתוכן החיפוש מצאתי מילים כמו: נשיקות, נשים בעירום מלא, נשים עושות פיפי, חזה יפה, בנים מזיינים, בנות מזיינות ועוד כהנה וכהנה...
אני מכירה את ילדתי ויודעת שאת המילים היא שומעת מכל מיני גורמים וחברים מחוץ לבית, אני מבינה את סקרנותה לגבי הנושא אולם גם חוששת שהיא מגיעה למקומות הללו מוקדם מידי.
שוחחתי עימה על הנושא, הסברתי שאני כל הזמן עוקבת אחר גלישתה באינטרנט מאחר ויש בו סכנות. הסברתי שאין לה מה להתבייש בסקרנותה, אולם עדיף שתיגש אלי בשאלות בכדי שאוכל לנתב אותה לתשובות הנכונות, מאחר ובחיפוש שלה היא יכולה להגיע לתשובות שהן מסולפות ואינן קשורות למציאות.
בחיפושיה היא חיפשה רק תמונות ולא אתרים, כלומר היא מחפשת תשובה ויזואלית לכל מיני דברים שכנראה נמצאים ומטרידים את דמיונה.
חברה אמרה לי שילדות כיום מתחילות את גיל ההתבגרות מוקדם מאיתנו.
האם הבת שלי מתחילה את דרכה אל גיל ההתבגרות?
האם סקרנותה מוקדמת מידי?
לאיזה תוכן עלי לחשוף אותה? האם עלי לספק תשובה כנה לכל שאלותיה? האם ישנם דברים שעלי לעצור? כיצד עוצרים מידע מבלי לגרום לה נזק?
אשמח אם תפנו אותי לתוכן מתאים לגיל זה בכדי שאוכל לענות לביתי.
מאז שיחתנו היא לא פנתה אלי בשאלות, זאת למרות שהסברתי בשיחה כי אני מאוד ליברלית (בשפתה כמובן), שהיא יכולה לשאול כל דבר, שאינני כועסת עליה, השיחה היתה נעימה, אולם ראיתי שהיא הרגישה נבוכה עד מאוד.
בעבר כבר היו לנו שיחות בנושאים, ואף קניתי לה ספר לילדים שמסביר איך באים תינוקות לעולם.
דיברנו גם על אוננות (היא נהגה לגעת בעצמה בפומבי), גם שם הסברתי שזה בסדר לגעת וזה בסדר לחקור, רק יש לעשות זאת באינטימיות וכשהיא לבדה...
אני מקווה שאני פועלת נכון, אשמח לתשובה מהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע אני לא מקבלת תגובה?
אדוה21/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)