מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד עקשןרבקה19/04/2010
שלום לכולם,
הבן האמצעי שלי חודש הבא יהיה בן 4 שנים, הוא ילד חברתי וחכם. אבל, המורה שלו בגן תמיד מתלוננת מהעשקנות שלו מזה שהוא מסרב ללכת לפי הכללים והחוקים שלה בגן. הוא אוהב לעשות רעש וקולות בזמן שהם שרים יחד ומתחבר לילדים המרעישים והמפריעים כמוהו!! היא גם אומרת שהוא לא אוהב לשבת הרבה זמן ולשחק משחקי הרכבה או ציור. הוא אוהב יותר לרוץ להסתובב או להפריע לילדים אחרים! היו לי חששות שיש לי ילד היפראקטיבי, אבל הוא לא רץ כל הזמן בבית ויושב הרבה שעות מול הטלויזיה. אומנם הוא באמת לא אוהב לצייר ולשחק משחקי הרכבה אבל אני לא חושבת שהוא היפראקטיבי. בעניין העקשנות, הוא מאוד עקשן ולא מציית להוראות. אם לא אגיד לא שהוא ייענש על התנהגות מסויימת, אז הוא לא מציית ועושה מה שבא לו. בבית אני מאוד סובלת מהתהגותו, מזה שהוא מסרב לשמוע לבקשות שלי,מתעלם מהעונש שאני מטיחה בפניו ועושה את מעשיו ומתחבא או מנסה להחביא את מה שעשה! אני אתן דוגמה: אתמול נתתי לו לשחק בבועות סבון במרפסת והסברתי לו שאסור לשחק בזה בבית, רק בחוץ כי זה מלכלך. אחרי שסיימנו לשחק שמתי את בקבון הסבון במטבחון. היום בבוקר לקח אותו והתחיל לעשות בועות בבית ושפך סבון על הרצפה במטבח ואני לא ראיתי, החלקתי ונפלתי!! חיפשתי אותו והוא היה מתחבא אחורי דלת החדר כי ידע שיקבל עונש! הוא אוהב לשחק הרבה במים גם בגן הוא תמיד עם שרבולים ספוגים במים. הוא כבר נענש כמה פעמים על זה אבל אני כל הזמן מוצאת אותו עומד ליד הברז ומשחק במים. זה רק דבר אחד משלל הדברים שהוא עושה בידיעה שאסור לעשות. העונש כבר לא עוזר, אפילו המורה בבית ספר אמרה שהישיבה הקצרה ב"כסא החשיבה" { העונש כפי שהיא קוראת לו} כבר לא משפיע עליו. יש לציין שכאשר הוא נמצא בחדר כעונש, הוא מנסה לצאת בסתר, או מתנצל 1000 פעמים בקול רם על מה שעשה. אפילו ניסיתי תגמול על התנהגות טובה, אבל גם זה לא עזר. אודה לכם מאוד אם תיעצו לי איך להתמודד איתו כי אני מפחדת שהמצב יתדרדר ואולי בבית ספר יסמנו אותו כילד בעייתי וינסו להוציא אותו! תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד עקשן
סמדר ריינר20/04/2010שלום רבקה,
לא הבנתי אם הילד בגן מדוע יש לו מורה? האם זו מסגרת חרדית? בכל אופן נראה לי שהילד שלך לא מסתדר עם נוקשות. כדאי קודם כל להחליט על מה מקפידים איתו, לעשות סדרי עדיפויות ובשאר הנושאים לתת לו יותר חופש. אם הוא אוהב לשחק במים אז אפשר להגדיר לו זמן ומקום לכך ואפילו לשחק איתו, לשים את הפקק בכיור ובאמבטיה, למלא מים, לשים בפנים בובות גומי, ולשחק יחד איתו, להשפריץ וליהנות, אפילו שהמקלחת מתלכלכת, ואחר כך לנקות. ילד צריך שישחקו איתו ויאפשרו לו ולא רק יאסרו עליו. ילד שאוהב לרוץ ולשחק צריך למצוא לו פעילויות שמתאימות לו ומשלבות עבודה עם הגוף. הוא בסך הכל ילד בן 4, תנסו קצת להרפות. עם זאת בדברים שהם קריטיים - כמו שעות שינה, או אלימות כלפי ילדים אם יש כזו וענייני בטיחות - כאן צריך כמובן להקפיד.
אם ההנחיות שלי לא מסתדרות לך או שזה לא עוזר אני ממליצה לפנות להדרכת הורים מסודרת, לפני שהמצב יחמיר ויהיה יותר קשה לתקן אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)