מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה בת 5 מפחדת להשאר לבד בחדראילנה11/04/2007
בת שלי בת 5, תמיד אהבה לשחק בבית לבת עם הבובות, הייתי עולה לבד לחדר משחקים ולפעמים רצתה לשחק רק לבד שאני לא אפריע לה. לפני כחודש היא נלחצה מאוד מצפירה שהייתה ברחבי הארץ ומאז היא מפחדת לזוז לבד. היא רוצה שמישהו יעמוד ליד השירותים, היא מתחננת כל יום לאח שלה לישון איתו בחדר ועושה הכל כדי שהוא יסכים, לאחרונה היא מפחדת להיות עם הנשים (איתי, עם אמא שלי, סבתא שלי) ומעדיפה להיות עם גברים - אבא, סבא.
מה לעשות כדי להרגיע אותה ?
בגן היא מתנהגת רגיל, לא מפחדת.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדי ילדים
ענת זפרני11/04/2007לקראת גיל שש מתעוררים פחדים קיומיים (פחד מפני המוות) שתוקפים ילדים רבים.
הפחד הוא אמיתי - אי אפשר להתווכח איתו ולהגיד לילד שאין לו ממה לפחד כי מבחינתו העולם הוא מקום לא בטוח.
חשוב מאוד לתת לילדה את הזמן שלה כדי להתרגל מחדש לשיגרה.
הצפירה היתה רק הטריגר - להוצאת הפחד אם לא הצפירה היה כבר משהו אחר...
חשוב לתת לילדה הסבר על כך שפחד זה דבר לגיטימי ומותר. אין סיבה לפחד מהפחד. מותר שהוא יבוא יהיה "אורח לרגע" - אחר כך הוא יעלם!
לגבי ההתנהלות עם יתר בני הבית - תזרמו איתה
רוצה לישון עם אחיה - בכיף (זה לא ימשך לנצח!!)
רוצה להיות לידכם בבית - בכיף(כשלא דוחפים אותם הם מתרחקים לבד)
ותחכו עוד חודשיים שלושה - סביר להניח שיעבור
בהצלחה
את מוזמנת לעדכן אותנו
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)