מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התדרדרות הילדדני21/04/2010
שלום,
בן שלי, בן 15.5 לזוג גרוש וגר עם אמו ואחותו בת 16.5.
לאחרונה החלו איתו בעיות, המתבטאות בכך, שאינו הולך לעיתים קרובות לבית ספר, יש לו ירידה גדולה בהישגים בלימודים (לפני מספר שנים היה מצטיין בכיתה ואילו היום יש לו הרבה נכשל).
המצב שלו מאוד מורכב, עם אחותו הם לא מדברים, אמו כל הזמן צועקת עליו, הגיע אף זמן שהילד רצה לעזוב את הבית ועבר לשבועיים לדודה, שם דווקה חל שיפור בתפקודו ובמצב רוחו.
יש לציין שהילד מכור למחשב , יושב מול המחשב כל רגע פנוי עד הלילה. ולא מצליח לקום בבוקר.
אני לא רואה הרבה את הילד, כשאני נפגש איתו, אני מנסה לשכנע אותו להתחיל ללמוד, אך לא מצליח.
יש לי הרגשה שהילד יש לו חרדה : לפעמים הוא לא ניגש לבחינות, כי הוא פוחד להכשל. ייתכן והוא גם נכנס ללחץ בזמן בחינה, כי לפעמים הוא יודע את החומר ובסוף נכשל. יש לו עוד כמה סימנים מוזרים, כגון : הוא מתבייש להוריד חולצה בבריכה. יש לו כבר שנים לפעמים רעד בכפות ידיים - אני לא יודע מה זה אומר.
יש לו גם אנמיה וחוסר ברזל.
אני דואג ופוחד שהילד מתדרדר.
מה לעשות?
האם יש הסבר להתנהגות זו של הילד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התדרדרות הילד
סמדר ריינר21/04/2010שלום דני,
יכולים להיות הרבה הסברים. אחד מהם דרך אגב הוא שאולי חסר לו קשר עם אבא שלו. אתה מציין שאתה לא רואה אותו הרבה ולא ציינת למה, כי הוא לא רוצה? כי אתה לא רוצה? אתה לא יכול? עד כדי כך רע לו שהוא עבר באופן זמני לדור אצל הדודה, איך אתה מסביר שהוא לא עבר אליך? אבא אמור להיות אחראי על הילד לפני הדודה.
אם תיתן יותר פרטים לגבי השאלות האלה ייתכן ויהיה לי יותר קל לענות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצר לי
דני21/04/2010שעוד לפני שאת מבינה ומתעמקת בסיפור, את הולכת ישר לתקוף את האבא של הילד.
אבל אם זו הגישה של הפורם הזה - אני מעדיף לשאול את השאלות בפורום אחר.
במקום לעזור בנושא הילד (וזה כשאני לפעמים מתקשר 6-7 פעמים ביום והילד לא עונה לי לפלאפון).
אבל חבל להכנס לעצם העניין כי הגישה כאן ברורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדני
סמדר ריינר21/04/2010שלום דני,
אני מצטערת אך ממש לא הייתה לי כוונה לפגוע. אני לא תקפתי, אני שאלתי כדי לברר, ובאמת אחת השאלות שלי הייתה האם הילד לא רוצה קשר איתך.
אני חושבת שאם הילד לא עונה זה נורא עצוב, ואשמח אם תהיה מוכן כן להיכנס לנושא כי הוא נראה לי קשור לשאלה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)