מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שינויים בעקבות תינוק חדש במשפחה...חופית21/04/2010
שלום רב, ביתי בת שנה וחצי נמצאת בגן כבר 3 חודשים. יש לי גם תינוק קטן בן שלושה שבועות. שאלתי היא - עד היום הילדה שלי נשארה בגן רק עד השעה 13:00 (כי הייתי בבית) אבל עכשיו אני רוצה להתחיל להשאיר אותה עד 16:00 בגן. איך עליי לעשות זאת והכי חשוב מתי מומלץ? האם כשהתינוק יהיה בן חודש זה מספיק זמן בכדי שלא תחשוב שאני נוטשת אותה? יש לציין כי היא מאוד אוהבת אותו וכל הזמן מנשקת אותו. השינוי בעקבות הלידה בא בעיקר בזה שהיא כל הזמן רוצה שאני ארים אותה ואסתכל עליה וכל דבר הופך להיות סצנת בכי, בקיצור - פינוק (אני ממשיכה לתת לה ים של יחס ותשומת לב...). אשמח לייעוץ במהרה. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא קיבלתי תשובה?
חופית22/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאח חדש למשפחה
נעמה סבג שמש22/04/2010שלום חופית,
הדרישה של ביתך בתשומת לב אינה נתפשת בעיניי כפינוק.
בסה"כ, היא חוותה חוויה לא פשוטה, והיא צריכה לחלוק בדבר הכי יקר לה. סביר להניח שזה לא יהיה קל. איך את היית מרגישה לו בעלך היה מביא הביתה אישה נוספת?
את בהחלט יכולה לערוך את השינוי ולתת לה לישון בגן, אבל עשי זאת בפועל רק לאחר שתשוחחי איתה על הנושא, יום ועוד יום. תראי שהיא מפנימה. בתחילה תשארו לראות איך כולם נכנסים למיטת, שתבין מה הולך להיות. תבחרו ביחד את השמיכה, הדובי, החיתול והמוצץ איתם היא הולכת לישון ורק אז תשאירי אותו בגן.
אם גם בגן המטפלות ידברו איתה על כך ויראו לה היכן ישנים, זה יכול להקל עליה.
אם תראי שקשה לה, הגיעי מיד כשהיא מתעוררת. תראי על כמה הדרגתי נכון ורצוי לעשות זאת.
בהצלחה!
וד"א- את מוזמנת לקרוא מאמרים שלי באתר, או כתבות עבורן התראיינתי.
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת וחשובה לא פחות!
חופית22/04/2010בקשר לבכורה (בת שנה וחצי) - בעקבות לידת אחיה היא כל הזמן מתעצבנת - על כל דבר אפשרי! אומרת על כל דבר "די" גם אם מלטפים אותה,רוצה כל הזמן שירימו אותה והתחילה גם להשטתח על הרצפה. איך להגיב לכל אחר מהמצבים האלו? להתעלם מהצעקות ומה"די" או להתייחס? להגיב להשטחות על הרצפה או להתעלם ולהמשיך הלאה? אנא יעצו לי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחד תינוק והשני גם
נעמה סבג שמש22/04/2010חופית שלום,
כרגע לא פשוט לה לכן, איפה שאפשר לוותר ולעגל פינות, עשו זאת.
חשבו מה הקווים האדומים שלכם ועל מה אינכם מוכנים להבליג, ואז- חשוב שתהיו עקביים.
בכל מקרה, שקפו לה את רגשותיה בכל סיטואציה ותתנו שם לכל רגש אותו היא חווה. יהיה לה קל יותר להתמודד.
אל תשכחו , גם היא תינוקת. כמו בכתבה אליה התראיינתי בעיתון "להיות הורים", המופיעה באתר שלי, "אחד תינוק והשני גם".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמצב החמיר
חופית05/05/2010שלום ותודה על העזרה. יש לי התייעצות נוספת...
לאחרונה המצב החמיר. כל עניין הוא בכי. האמת היא שאני לא יודעת איך להתמודד עם זה. אין לי בעיה עם בכי רק לא כשהוא כל היום ועל כל דבר. אני מבינה אותה שהיא חרדה בעקבות השינויים אבל לא מצליחה לעזור לה. אני לא בטוחה האם לנחם אותה בכל בכי או עליי להתעלם בחלק מהמקרים. מה עושים במצב כזה? מה נראה לך הדרך הנכונה? אני מרגישה שאני כבר לא מצליחה להתמודד נכון עם המצב.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)