מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה שמסרבת לבוא אל אבא שלהשרון21/04/2010
שלום
בן זוגי ואני חיים כשנה ביחד והכרנו ממש בסמוך לגרושיו (לפני שנתיים) לבן זוגי 2 בנות 13,4.5.
כשהכרתי אותו בחלק מהזמן לא ישנו הבנות בביתנו כלל. עם הזמן הן החלו לישון כל סוף שבוע שני ואף באחד מימי הסדרי הראיה באמצע השבוע.
חשוב לי לציין כי ניכר שהן מאוד נהנות ואנו משתדלים לנסוע ולעשות דברים נעימים וליצור תחושת משפחה בבואן אלינו. יצרתי איתן קשר מצויין והקשר עם אביהן הולך ומתחזק.
לאחרונהביתו הקטנה לא רוצה לישון באמצע השבוע ובכל פעם שבא לאספן (פעמיים בשבוע) היא מסרבת לבוא כל פעם בתואנה אחרת ויש צורך לשכנע אותה רבות. (היום אמרה שמשעמם לה כאן)
הצעתי לבן זוגי שיציע לגרושתו שתצא לפארק או לכל מקום מחוץ לבית ושם תפגוש אותו ובכך תקל עליו אך היא מסרבת. היא גם אמרה לו היום "שהילדה צריכה לרצות בעצמה ללכת לאבא שלה". הם שניהם לא מאמינים בלהכריח. אני מתרשמת מתגובותיו שאינו פונה לעזרתה או לטכס עצה משותפת.
אני סבורה שהעניין הוא תקופתי בשל צורך שיש לה להיות קרובה לאמא שלה כרגע או בצורך לבדוק גבולות, אך בן זוגי מתוסכל מהעניין ולא מעוניין במניפולציות שונות על מנת להביאה לכאן.
גרושתו אף סיפרה לו שהילדה אמרה שלא רוצה שאבא שלה יבוא לל"ג בעומר.
אני פונה בעיקר בשמו לקבל עצה בעניין. איך גורמים לילדה להגיע ביתר קלות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה שמסרבת לבוא לאבא שלה
סמדר ריינר22/04/2010שלום שרון,
ילדה בת 4 לא אמורה לרצות לבד לבוא לאבא. היא אמורה לבוא אליו, נקודה. זה בכלל לא נתון להחלטתה, זה לא חוג או יום כיף, אלה סדרי ראיה שהמבוגרים מחליטים עליהם ולא הילדים. מצד אחד נראה שבן הזוג שלך מעדיף לנקוט עמדה פאסיבית בנוגע לאבהות שלו, ולראיה את מבררת כאן עבורו. אומנם זה מאוד מציק לו אבל הוא לא עושה כמעט שום דבר אקטיבי בעניין.
מצד שני יש כאן גם עמדה של האם שלהערכתי מרגישה מאויימת מהמשפחה שנוצרת בלעדיה עצלכם בבית וגורמת בדרכה לילדה הקטנה, החוליה החלשה בשרשרת, להישאר איתה.
אני חושבת שאת צריכה לזוז הצידה, ולפנות מקום בן זוגך לטפל בעניין. זה גם עניין שלו ולא עניין שלך וגם המעורבות הרבה שלך גורמת לגרושתו להרגיש מאויימת שאת נוטלת ממנה את האימהות על בנותיה, והיא משתמשת בנשק שלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)