ביישנות או חוסר ביטחון

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ביישנות או חוסר ביטחון
    מורן
    22/04/2010

שלום לך,
    בני יונתן בן שנתיים ושמונה חודשיים, יש לו אח גדול בן חמש. לאחר שיחה שאני יזמתי עם הגננת התברר לי שבמפגשים עם הגננת בבוקר הוא לעיתים מכניס ידיים לפה ואף לעיתים קוצץ ציפורניים. הוא עושה זאת גם שיש סיטואציה בגן שהוא לא יודע מה לעשות. יונתן ילד שמדבר יפה ומבטא את עצמו יפה, אבל מאוד אוהב את המוצץ. בגן אסור להם להיות עם המוצץ.
    5שאלתי היא האם החוסר במוצץ שקשור כמובן לתחושות בפה גורם לו להכניס את הידיים או שזה גם קשור לחוסר ביטחון וביישנות? יונתן לא ילד ביישן, יוצר תקשורת טובה עם החברים בגן.
    בנוסף חשבנו עם הגננת שאולי תשב לידו כמה מפגשים מישהי מהמטפלות שהוא קשור אליה וגם לתת לו משהו לידיים כדי שיעזור לו עם התחושה(לדוגמה חפץ שהוא מביא בבוקר). האם יש עוד כלים או דברים שאנו כהורים יכולים לעשות כדי לעזור ליונתן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ביישנות או חוסר ביטחון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צרכי הילד?

נעמה סבג שמש
    22/04/2010

מורן שלום,

אותי מאד מקומם להבין שגן מחליט למי מותר או אסור מוצץ בצורה גורפת!

גמילה צריכה להעשות בעבור כל ילד כאינדיבידואל ולא ע"פי חתך גיל.

לכל ילד יש את הצרכים שלו.

אם הוא לוקח מוצץ בבית, ואינו מכניס ידיים לפה בבית, יכול להיות שזה הרגל שהוא יצר לו כתחליף. ו

ומי אמר שהרגל זה נכון וטוב יותר?

ומדוע להצמיד לו מישהי? למה להפוך אותו לחסר בטחון כאשר הילד מסתדר נהדר ויודע להתבטא?

מצטערת, הגישה לא מקובלת עליי. קצת אינטליגנציה רגשית וראיית הדברים מנק' המבט שלו והכל יהיה פשוט יותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו