מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פחד הסטרי מרופא שינייםדני22/04/2010
בני בן 4.5 פוחד מאוד מרופא שיניים, אם אני רק מזכירה את השם "רופא שיניים" הוא נכנס להסטריה וצעקות. לקחתי אותו מס' פעמים לבדיקה ולא מצליחים להתקרב אליו, קבעתי תור באסותא לרופאה מומחית לילדים וגם היא בקושי הצליחה להתקרב אליו, העניין הוא שכדי לקחת אותו לשם אני חייבת לשקר ולאמר לו שהוא בא איתי לסידורים, אחרת אין מצב שהוא יכנס לבניין אפילו.
יש לו טיפולים שחייבים לבצע אבל רק בהרדמה כללית (כי אינו משתף פעולה), אני מאוד חוששת מהרדמה כללים ורוצה לבצע עוד נסיון אצל רופא פרטי שבעבר הצליח לטפל בו בטישטוש (בשביל איכות צריך לשלם, אין ברירה),אני מאמינה שעם גישה נכונה של רופא מקצועי וטוב שיודע לטפל בילדים אפשר יהיה לטפל בו, הבעיה שלי היא ששוב אאלץ לשקר לו ולא לספר שהוא הולך לרופא שיניים, האם אני יוצרת פה נזק נוסף? אינני רואה דרך אחרת להביא אותו לשם.
בנוסף, איך אפשר לעזור לו להתגבר על הפחד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מרופא שיניים
סמדר ריינר22/04/2010שלום לך,
בשום פנים ואופן לא לשקר לו, כי אז הוא לא יאמין לך לעוד דברים והחרדה וחוסר האמון שלו רק יגדלו. תבדקי בעמודת "שאלות נפוצות" בתשובה שנוגעת לפחדים האם יש משהו שנראה לך שאת יכולה ליישם. אם לא, או שזה לא עוזר, כדאי לגשת להתייעצות עם פסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים בגישה קוגניטיבית התנהגותית, בערך מגיל 5 אפשר לעבוד עם ילדים בגישה הזו, וייתכן שיתאפשר גם עם הבן שלך. בגישה הזו נהוג לעובד במספר מועט יחסית של מפגשים (בסביבות 12). רצוי לבחור מטפל שעובד בגישה בשילוב ביופידבק, שנמצא יעיל במיוחד בעבודה עם חרדות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך פחד מרופא שיניים
דני23/04/2010תודה על תשובתך,אני יודעת שזה לא בסדר לשקר לו,אבל יש לו טיפולים דחופיםואני חייבת לקחת אותו לרופא,יש לנו תור ביום שלישי הקרוב ואין זמן עכשיו למפגשים עם פסיכולוג, אם יש לך עיצה יותר קונקרטית אני אודה לך מאוד, איך אני מביאה אותו לרופא ביום שלישי? אם אני רק מתחילה לדבר על זה הוא מתחיל לבכות ולהשתולל, לשלוח אותי עכשיו לטיפול פסיכולוגי זה לא פתרון יעיל כרגע. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר24/04/2010שלום לך,
בתשובתי הקודמת הצעתי מלבד פניה לפסיכולוג, גם לעיין בעמודת "שאלות נפוצות" בשאלה הנוגעת לפחדים של ילדים ולבדוק האם יש שם משהו שאתם יכולים ליישם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)