תסמונת "חלוק לבן"

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• תסמונת "חלוק לבן"
    מריה
    22/10/2007

שלום רב!

אני צריכה עזרה!!!!!!!!!!!!!

ילד שלי בן שנה וחצי התפתחות מוטורית ופיזית תקינה לחוטין.

אבל יש לנו בעיה אחת שנוראאאאאאאאאאאאאא מתרידה אותי!

הוא נורא מפחד מהרופאים, יש לציין שהוא בעבר היה מאובחן (עקב טעות ) כילד עם דום נשימתי בדרגת חומרה קשה!!!!!! והילד עבר המון בדיקות ושינה במעבדת שינה + ברונכוסקופיה בהרדמה וכו' אבל באותה תקופה (10 חודשים) זה לא כל כך בלט , הוא אפילו שיתף פעולה עם הרופאים!!!!!!!!!

עכשיו זה נורא! כל ביקור אצל רופא משפחה/ טיפת חלב/ או סתם ביקור במקום בו אדם יושב מאחורי שולחן מעור בו בכי עד שאנחנו יוצאים מהמקום!

אנחנו לא מעודדים את הבכי הזה , מסבירים לו כל דבר שהולך לקרות אצלו, ואפילו כשרופא לא נוגע בו פיזית הוא ממשיך לבכות עד סוף הביקור!

מה לעשות? איך להיתנהג?

אני לא רוצה שלדבר הזה יהיו השלכות לעדיד

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תסמונת "חלוק לבן"

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תסמונת החלוק הלבן

שרון באומל
    28/10/2007

שלום מריה
    אני מאמינה שבנך מגיב כעת לבדיקות החודרניות שנעשו לו בעבר, וזה מאוד מאוד טבעי. אז - לא היו לא מילים ולא יכולת לבטא את החרדות. כיום יש לו. לפיכך, הייתי מתייחסת לחרדה בקונקטסט הזה. הייתי אומרת לו משהו בנוסח: "כשהיית צעיר עברת המון בדיקות, חלקן היו לך לא נעימות. נראה לי שמאז אתה לא רוצה להתקרב לרופאים, כי אתה עדיין פוחד מהבדיקות הללו". הידיעה שלו שאת מבינה את המתחולל בעולמו הפנימי, תקל עליו מאוד.
    בנוסף למה שאתם כבר עושים, שנראה לי מצויין ומבורך, הייתי נותנת יותר לגיטימציה לחששות ולפחדים.
    אפשר גם להתאמן בביקורים אצל רופא על ידי משחק ברופא.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו