התעללות נפשית בילד בגן טרום חובה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התעללות נפשית בילד בגן טרום חובה
    ענת
    23/04/2010

שלום רב,
    אני אמא לילד ב 4.5 שלומד בגן טרום חובה. בתחילת שנת הלימודים התנהגות בני היתה תקינה לחלוטין ובמשך הזמן התחלנו לקבל דיווחים מהגננת כי הילד מתבודד בגן ואינו מסוגל לקיים קשרים עם חבריו לגן. יש לציין כי בני ילד חכם ונבון בעל יכולת מילולית גבוה מאוד ביחס לגילו והדבר הפתיע אותנו מאוד. קיימנו שיחה עם הגננת וניסינו להבין היכן הבעיה. במהלך השנה שמנו לב כי הוא אינו מוזמן גם על ידי חברי הגן בשעות אחהצ ולשאלותינו עם מי הוא משחק בגן תשובתו היתה לבד.
    לאט לאט הוא התחיל גם להשתמש באלימות כלפי הילדים ע"מ לרכוש את תשומת ליבם.
    בהמלצת הגננת ומתוך דאגה למצבו פנינו למכון להתפתחות הילד ע"מ לנסות ולאבחן את הבעיה.
    מכיוון שבבית ובמסגרת חברתית מחוץ לגן הבעיות אותן ציינה הגננת לא קיימות כלל ויש פער עצום בין הילד בגן לילד שאנו מגדלים בבית. תוצאות האבחון היו חיוביות הילד בעל אינטלגנציה גבוה מכפי גילו חברותי והכל בדיוק ההפך ממה שנאמר בגן ולמרות זאת המשכנו לפעול בשיתוף עם הגננת על מנת למגר את הבעיה בגן. לאחרונה גילנו כי הגננה מתעללת בילדנו נפשית ופיזית!!! הורים מהגן ראו אותה מרימה אותו מהיד באויר על מנת לקחת אותו ל"עונש" המלווה בצווחות והשפלות מול ילדי הגן.
    לא פעם היא תייגה אותו כילד מופרע וכל ילדי הגן יודעים שאין טעם להזמין אותו למשחק כי הוא אלים ולדבריה אל הילדים "כבר לא יצא ממנו שום דבר".
    הילדים אימצו את דעתה של הגננת ולא מעוניינים לשחק עימו.
    בנוסף לכך הוא אויים על ידי הסייעת כי אם לא יתנהג יפה היא תתקשר לעירייה ותבקש שיזרקו אותו מהגן שלה.
    מיותר לציין כי אנו נסערים מאוד מהנושא והחלטנו לא לשלוח את ילדנו שוב לגן עד שימצא הדין עם הגננת והסייעת.
    בגן יש עוד 15 ילדים אשר עוברים עם הגננת חוויות קשות מסוג זה או אחר... ילדים עם רגרסיה בהתנהגות בריחת שתן ישיבה מתחת לשולחנות וכד...
    אשמח לקבל עצה מה ניתן לעשות במצב מעין זה על מנת למנוע מהילד עוגמת נפש נוספת!
    האם יש לי הזכות לקבל מלווה אישי לגן אשר יהיה צמוד אליו בכל שעות הפעילות?? אני ממש מרגישה שאם אשלח אותו לבד לגן , כמו ששלחתי אותו לגוב האריות!
    אשמח לעזרה בדחיפות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התעללות נפשית

סמדר ריינר
    24/04/2010

שלום ענת,
    אכן עוברת עליכם חוויה איומה. נראה לי שכל המשפחה זקוקה כרגע לעזרה כדי לעכל את הסיפור הזה, ואת תחושת האשמה שאולי מתלווה אליו שאולי הגנתם עליו מספיק, למרות שעשיתם כמיטב יכולתכם.
    אני לא יודעת אם יש לכם זכות לסייעת או לא זו שאלה מינהלית חינוכית ולא שאלה פסיכולוגית.
    מבחינה פסיכולוגית זה עניין זכות אלא האם זה נכון.
    לדעתי סייעת צמודה משדרת חרדה וחוסר ביטחון לילד שלכם ומסמנת אותו כחריג, כאשר הוא גם ככה מרגיש מסומן ככזה.
    אני מציעה שתפנו לטיפול אצל פסיכולוג או פסיכותריסט שעובד עם ילדים, לטיפול בטראומה שאולי נוצרה אצל הילד והדרכת עבורכם כדי לסייע לילד ולכם לחזור לשיגרה בריאה ונורמלית מהר ככל הניתן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התעללות בגן טרום חובה

שרונה
    23/04/2014

שלום רב,
    לצערי גם אני נמצאת באותה הסירה, אך מנגד אני לא זו שראיתי את הסימנים וזאת מאחר והבן שלי לא ממש מבטא את עצמו.
    הבן שלי בן 5 ונמצא בגן טרום חובה.
    הסייעת הקודמת שלו בגן יצרה איתי קשר וסיפרה לי על מהלך התנהלות הגננת בגן אם הבן שלי אשר כולל ענישה בחדר סגור או בפינת בובות למשך חצי יום ומעלה, הגננת גם לוקחת אותו למעון לעונש, מנדה אותו משאר הילדים בגן וכ"ו.
    לאחר ששמעתי את זה התחלתי להבין יותר את הסימנים של מצוקה: הרטבה במיטה בלילה באמצע השבוע ( אך בסופ"ש הוא יבש), כשאני כועסת עליו הוא מתרחק ממני ונבהל.
    לצערי הרב אני לא הבנתי זאת,
    למי אני צריכה לפנות? האם להתעמת אם הגננת או קודם לערב מישהו בחיר?
    נותר לילד שלי עוד חודשיים בגן.
    אודה לכול תשובה שתאיר את עיניי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאמא יקרה

מורן
    25/04/2010

ולמה בעצם את רוצה לשלוח אותו לאותו גן???
    ישנם הרבה גנים מעולים שיעלו לו חזרה את הבטחון העצמי
    ואת הגננת הזאת צריך להכניס לבית הסוהר
    עד מתי יקרו דברים כאלה???? אנחנו משקיעים ומטפחים ומישהי עם בעית בנפש כנראה מגיעה והוורסת הכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו