מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד בן 3 ו - 7 חודשיםאוקסנה24/04/2010
שלום. עד גיל שלוש ילד היה בבית ולא יודע להרביץ. שנה ראשונה בגן. מרים ידים על אבא, סבא, ולפעמים על ילדים אחרים (לא חזק). כל פעם שאני רואה שהוא מרביץ אני מסבירה לו "שאסור להרביץ". אבל כשאני רואה ילדים אחרים מרביצים לילד שלי והוא בא עלי אומר "קבלתה מכה" אני מתחילה לחשוב שזה טעות להסביר לילד "אסור להרביץ". ילד שלי בן 3 ו-7 חודשים. ילדה בת שנה וחצי נתנה לו מכה הילד שלי ברך ומפסיק לשחק (מתרחק מילדים). לי קשה לראות ילד בורך ממשחקים אחרי שמרביצים לו. כשאני מבקשת מהורים להרגיע ילדים שלכם, לשחק בלי ידיים, ההורים לא עושים חשבון. ילד כבר 4 חודשים לא בגן מסיבה שחולה כל 3-4 ימים. ילד כבר מחוץ לגן. ומה שקורה שגם בגן שעשויים הוא לא מסתדר בגלל מכות מילדים אחרים. מה לעשות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פספסתם....
אוקסנה24/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה איתי? תודה
אוקסנה25/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש אפשרות לתשובה?
אוקסנה25/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל השאלות שאחרי עם תשובות......
לא חשוב26/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצורך להסתדר בחברה
ד''ר שירי שדה שרביט27/04/2010אוקסנה שלום,
העולם החברתי הוא מורכב - לכל אחד מהאנשים יש מאפיינים שונים ודרכים אחרות להביע את צרכיהם ורצונותיהם. הבן שלך היה הרבה זמן בבית וכעת עליו ללמוד איך להתנהל בחברה. לא ייתכן שהוא יימנע מפעילויות בסיסיות והכרחיות בגילו (כמו גן וגינת משחקים), בגלל תגובות של כמה ילדים, לא?
כדאי לחשוב מתי בדיוק הוא מעורב במכות, מתי הוא מקבל ואולי מתי הוא מעורר תוקפנות מצד הסביבה. אולי גם הרגישות שלו ו/או שלך לתגובות מסוימות היא מאוד גבוהה, ואחרים לא יראו התנהגות מסוימת כתוקפנות. כמובן שחשוב מאוד למנוע ממנו אלימות, אבל אולי אתם תופסים משהו כתוקפני, בעוד שזו התנהגות טבעית. למשל, לא ברור לי למה בגן השעשועים ירביצו לו? זו לא התנהגות נפוצה מצד ילדים בני שלוש להרביץ לילדים זרים, ועוד בגינת משחקים בה נוכחים מבוגרים.
בנוסף, כתבת בתחילת דברייך שבנך "לא יודע להרביץ". חשוב שתדעי כי תוקפנות, כעס ותסכול הם רגשות אנושיים טבעיים, וכל הילדים נוהגים באלימות מתישהוא בגיל צעיר. ההיעדר של תוקפנות אצל בנך, הוא גם מטריד. אולי זו הזדמנות עבורך לחשוב כמה בבית אתם מאפשרים לו לבטא מגוון של תחושות ותגובות, גם כשזה לא קל לכם ההורים להתמודד עמן.
כמו כן, רצוי שתשוחחו עם הגננת ותבקשו ממנה לסייע לילדכם בהתמודדות עם אלימות בגן, וכמובן שהצוות החינוכי ישים לכך יותר לב.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)