לאמא יש חבר חדש

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לאמא יש חבר חדש
    זהבה
    25/04/2010

בתי בת ה 5 לא מקבלת בשום פנים ואופן את העובדה שיש לי חבר.
    אני אם חד הורית. התגרשתי כשבתי הייתה בת שנה והיא בתי היחידה.
    מאז שהיא זוכרת את עצמה, זה תמיד רק היא ואני. תשומת הלב שלי תמיד הייתה ב 100% רק אליה.
    כבר 8 חודשים שיש לי חבר. כשהיא רואה אותו היא מקפידה מאוד להתחצף אליי (מה שהיא לא עושה בדרך כלל), לקרוא לי מגעילה, לירוק עליו, להרביץ לו ולהשפיל אותו עד כמה שהיא יכולה.
    היא כל הזמן אומרת לי שאני לא אוהבת אותה כי יש לי חבר ושאני אוהבת רק אותו. היא מספרת גם לאבא שלה שאני לא אוהבת אותו. היא בוכה וצורחת כל הזמן כשאנחנו איתו. היא ילדה מאוד פיקחית ובוגרת. ההתנהגות הזאת לא מתאימה לה. אולי אני לא בסדר? אני לא יודעת מה לעשות!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לאמא יש חבר חדש

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לאמא יש חבר חדש

סמדר ריינר
    25/04/2010

שלום זהבה,
    זו אכן סיטואציה מורכבת, ונראה לי שלא ניתן שהיא תעבור בלי קשיים. עם זאת חסר לי מאוד בתאור שלך מה הן התגובות שלך לעניין, איך הפגשת את הבת והחבר, איך השתנו חייה של ביתך מאז שהחבר קיים בחייכן, מה תדירות הקשר ביניכם, איך הכנת את הילדה להגעתו וכו'.
    לכן לא כל כך הבנתי את שאלתך בסוף "אולי אני לא בסדר" איך אני יכולה לדעת אם לא תארת? וכן "מה אני יכולה לעשות" איך אני יכולה לדעת אם לא תארת מה כן עשית?
    אם תתני יותר פרטים אשמח לנסות לעזור לך יותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

זהבה
    25/04/2010

אני מודעת לכך שטעיתי בכך שמעולם לא הכנתי אותה למצב שבו ייכנס גבר לביתנו. כשהכרנו הוא היה מגיע לביתנו כחבר של המשפחה. עם הזמן היא שמה לב לקירבה בינינו ופשוט אסרה עלינו לשבת אחת ליד השני ובטח של יהיה מגע פיזי (להחזיק ידיים וכדומה). בתי נפגשת איתו אחת לשבועיים. בשבתות שהיא נמצאת איתי ולא אצל אביה, אנחנו נוסעות אליו להעביר את השבת . היא כן רוצה ללכת אליו כיוון שכיף לה אצלו ובבית שלו הוא מקבל אותה יפה, קונה לה ארטקים וממתקים שיהיה לה כיף, בימים חמים ממלאים לה בריכה במרפסת, ואנחנו יורדות לגן המשחקים שמתחת לבית שלו רק שתינו ואפילו הוא קנה כלבה כיוון שהוא יודע שהיא מאוד אוהבת כלבים, ומתי שהיא רוצה הכלבה באה אלינו לבית. בלילה כשאנחנו ישנות אצלו אני ישנה איתה באותה מיטה כדי שלא תרגיש מנודה. הכל בסדר עד לרגע שאני יושבת לידו ולא לידה (ואני ממש משתדלת להיות רוב הזמן איתה),או משהו שדומה לזה. אנחנו רוצים לעבור לגור ביחד , אבל במצב כזה זה יהיה בלתי אפשרי. נראה שהיא ממש שונאת אותו. אני מדברת ומסבירה לה שכמו שלה יש חברים גם לי יש חברים והיא צריכה לכבד אותם ולהתנהג יפה, אני כל הזמן אומרת לה כמה שאני אוהבת אותה ושאותה אני אוהבת לפני כולם, ואני קונה לה מתנות אין סופיות ומחבקת ומנשקת, אבל היא משוכנעת שאין דבר כזה שאני יאהב אותה יחד עם עוד מישהו. אני מגיעה למצבים שלפני שאנחנו הולכות אליו אני מתחננת אליה שתתנהג בנימוס. וזאת לא היא כי היא ילדה מאוד חכמה ומאוד מנומסת בד"כ.
    היא מספרת לאנשים שהיא שונאת אותו. אני ממש אובדת עצות. זה כבר 8 חודשים. אני לא רוצה שזה יימשך שנים. היום זה הוא, ואם אעזוב אותו בשבילה, זה יכול להיות מישהו אחר. מה עליי לעשות כדי להשכין שלום?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    25/04/2010

שלום זהבה,
    נראה לי שנוצר מצב ששניכם משתדלים יותר מדי והילדה מנהלת אתכם. המצב שאת ישנה איתה במקום איתו הוא לא במקום. תפסיקו לפחד ממנה. זה לא בריא בשבילה גם.
    אז היא כועסת ומתחצפת, אז מה? למה כל כך חשוב שהיא תאהב אותו? היא בסך הכל ילדה בת 5, הוא צריך כמובן התנהג אליה יפה אבל לא חייב לקבל את האישור שלה להיות עם אמא שלה, יש הבדל.
    תפסיקו לרצות אותה כל הזמן. תהיה תקופה קשה, אבל אם תהיו עקביים והיא תעבור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו