חרדת נטישה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חרדת נטישה
    leli
    25/04/2010

ביתי בת 8 חודשים
    לאחרונה יש לה חרדת נטישה. במשך היום היא צריכה אותי תמיד בטווח ראיה, ואם אני לא בשטח מספיק לה בעלי . גם כשהיא משחקת וגם כשאוכלת ובכל מצב. כשנרדמת צריכה שיתנו לה יד וכך במשך כחצי שעה+ עד שנרדמת לגמרי.
    אציין כי חזרתי לעבודה כשהייתה בת 3 חודשים אז הייתה אצל מטפלת מקסימה במשך חודש אח"כ היא הפסיקה (היה לה קשה השעות– 8 שעות) והעברנו אותה למטפלת אחרת נחמדה ג"כ , לפני שבועיים המטפלת השנייה הפסיקה כי חזרה לעבוד והחזרנו אותה למטפלת הראשונה עד הצהריים-5-6 שעות ובעלי מוציא אותה ושומר עליה עד שאני מגיעה בערך ב4
    האם יש קשר למעברים בין המטפלות לבין החרדה שלה ? היא ממש מסכנה ובוכה בהיסטריה כשאני עוזבת אותה. המטפלת שעכשיו שומרת עליה ציינה כי בשבוע הראשון שהייתה אצלה ג"כ היה אותו סיפור. מה לעשות ? איך לעזור לה להירגע ? לא עוזר שאני מדברת אליה מחדר אחר ולא כלום. אני לא יכולה להיות צמודה אליה כל הזמן. והיא עוד לא זוחלת כך שלא יכולה להגיע אחרי לכל מקום.
    מחכה לעצה. ותודה רבה רבה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדת נטישה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדת נטישה

סמדר ריינר
    25/04/2010

שלום ללי,
    בהחלט ייתכן שיש קשר בין המעברים של המטפלות למצוקה של ביתך. המצוקה הזו היא גם טבעית, ילדים בגיל הזה עוד לא מפנימים את המושג שנקרא "קביעות אובייקט" כלומר היא עוד לא מבינה שגם כשהיא לא רואה אותך את עדיין קיימת, והיא בוכה בהיסטריה כי היא בטוחה שנשארה לבד בעולם. זו הרגשה איומה, והדרך היחידה להתמודד איתה בגיל הזה היא לאפשר כמה שיותר רציפות אובייקט כדי התינוקת תפנים זאת ותוכל להחזיק את הרציפות גם אם פיזית היא לא נשמרת. לא כל כך הבנתי בעצם למה היא לא יכולה להיות צמודה אלייך כשאת בבית? האם אין אפשרות שתיקחי אותה לשבת לידך כשאת נמצאת בחדרים אחרים, או במטבח? למעט כשאת בשירותים, שזה באמת מצב לא נוח, מה המניעה בעצם שהיא תעקוב אחרייך בעיניה מתוך הכיסא שלה, הלול או הספה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת נטישה

leli
    25/04/2010

הבעיה היא שעד לא לפני הרבה זמן כך היה והיא היתה איתי בכל מקום בסלקל והייתי מעבירה אותה מחדר לחדר כך רק שבגלל זה היא לא למדה להתהפך בזמן ועכשיו היא גם עדיין לא זוחלת כי היא לא מספיק על הרצפה. ולגרור אות על הרצפה ממקום למקום לא שיך מסרבל ומקשה.
    האם הגיוני כזו תלות ? לא מוגזם ? נראלי כי תינוקות בגילה לא מגיבים כך, לפי מה שראיתי סביבי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת נטישה

סמדר ריינר
    25/04/2010

שלום ללי,
    יכול להיות שהתגובה קצת מוגזמת ויכול להיות שלא, בכל אופן מה שיפתור את העניין הוא לא להשאיר אותה לבד שתתרגל. אז יהיה קצת מסורבל לקחת אותה איתך ולהאיר אותה על הריצפה שתזחל, אני עדיין חושבת שזה פיתרון עדיף על לתת לה לצרוח כשהיא עוד לא יכולה לדבר ולא יכולה להעסיק את עצמה לבד כי היא קטנה מדי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו