מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דמיונות מפחידים לילד בן שלושדקלה25/04/2010
שלום, אני אמא לילד בן שלוש לאחר שני ניתוחי לב. לאחר הניתוח השני שהיה בערך לפני שנה הוא החל לפחד מרעשים חזקים למשל, פחד מהצגות מאירועים שיש מוזיקה רועשת, בשיעורי ריתמיקה בגן לקח לו זמן להתרגל והוא מעדיף לשבת ולא כל כך להשתתף. יש לו פחדים להיכנס למקומות חדשים וכד' אני משתדלת לא לקחת אותו להצגות אבל כשאין ברירה הוא בא ואחרי זמן מה מתרגל (בהצגות הוא לא היה בוכה או הסטרי אלא רק היה מבקש כל הזמן ללכת הביתה כי יש רעש חזק).
יש לציין שהוא ילד חכם שיודע להביע את עצמו בצורה מאוד טובה
בשבוע האחרון הוא מתעורר לפעמים (לא בכל לילה) בוכה ואומר שהבובות בחדר שלו מדברות אני מרגיעה אותו והוא מבקש לישון איתנו קצת. בדרך כלל זה קורה לפנות בוקר ואני אפשרת לו לישון איתי כדי לתת שלו ביטחון.
הייתי רוצה בבקשה לשאול: 1. האם תופעה זו נורמלית לגיל הזה? 2. האם אני עושה נכון שאני מאפשרת לו לישון איתנו את המשך הלילה ואם לא אך אני צריכה לנהוג.
מצפה לתשובתכם, תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמיונות מפחידים לילד בן שלוש
סמדר ריינר25/04/2010שלום דקלה,
חלק ממה שעובר על בנך הוא מתאים לגיל (פחדים בלילה) וחלק פחות וכנראה יש השפעה של הניתוחים שעבר והקשיים הבריאותיים שהיו לו.
לטעמי זה לא רעיון טוב לתת לו לישון איתכם. אני חושבת שכדאי לדבר איתו על הפחדים שלו, ולעזור לו להתמודד איתם, למשל בהקראת סיפורים לפני השינה על ילדים שמתמודדים עם פחדים או פוחדים לישון. לדבר איתו על כך שבובות לא באמת יכולות לדבר, ונסי לבדוק איתו מה ירגיע אותו. אפשר להשאיר אור קטן בחדר שלו, וכשהוא מתעורר אפשר לשבת לידו עד שהוא נרדם, אבל לא הייתי לוקחת אותו לחדר שלכם.
בנוסף את יכולה לקרוא בעמודת "שאלות נפוצות" בתשובה בנוגע לפחדים על עוד רעיונות ולבדוק אם יש שם עוד דברים שנראה לך מתאים ליישם אצלכם בבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבירור התשובה
דקלה25/04/2010תודה רבה על תשובתך אך לא הבנתי חלק ממנה, האם זה נורמלי לגילו שהוא חושב שהבובות מדברות איתו? לדעתך אני צריכה לומר לו שבובות לא מדברות או לשאול אותו מה הן אומרות לו ולפתח איתו שיחה על כך?
מה הדברים שלא נורמלים לגילו? אך עליי להתמודד איתם לדעתך?
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר25/04/2010שלום דקלה,
זה נורמלי בגילו לחשוב בחסות החושך שקורים דברים מפחידים, כמו שיש ילדים שבחושך נדמה להם שהצללית של המעיל שתלוי על הכיסא הוא גנב שבא לחטוף אותם.
במקרים כאלה יש מקום בעיני להרואת לילד שבחושך יש דברים שהם לא כמו שהם נדמים.
יכול להיות שלפעמים בלילה מתערבב לו החלום עם המציאות ונדמה לו שמה שהוא חלם, משל שהבובות מדברות הוא אמיתי. לא נשמע לי עד כמה שהבנתי, שמדובר בילד פסיכוטי ששומע קולות. אני חושבת שהילד שלך מבין באיזה שהוא מקום שהקולות האלה לא אמיתיים וצריך לחזק אצלו את ההבנה הזו ולאשר אותה.
אני לא יודעת אם יש דברים שלא נורמלים לגילו, אא התרשמתי שהפחדים שהחלו לאחר הניתוח לא קשורים לפחדים שנורמלים לגילו אלא קשורים לטראומה מסויימת מהתהליכים הרפואיים אותם הוא עבר. יכול להיות שיש רעשים שמזכירים לו רעשים של מכשירים רפואיים שונים וכו'.
ייתכן שכדאי לדבר איתו על כך, כלומר לשאול מה הוא זוכר מהניתוח, האם משהו הפחיד אותו, וכו', ודרך זה לנסות להקל עליו, לפי מה שהוא אומר כמובן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)