ילד בן שנתיים שמרביץ ונושך

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן שנתיים שמרביץ ונושך
    נעמה
    25/04/2010

בני בן שנתיים ו-4 חוד' יודע כבר להסביר את עצמו בערך. ונתקלתי בתופעה שכאשר אני נוסעת לסבא וסבתא בשבתות ויש איתו עוד ילדים הוא בא ונושך. (או כי הוא רוצה את החפץ שאצל הילד או כי הוא מקנא שמחבקים את הנכדים האחרים), אני אציין שהוא בן ראשון ומפונק מאוד ומרגיש שהכול מגיע לו, במשפחתון המטפלת אמרה שהוא בסדר גמור ומאוד חברותי. אני לא כל כך יודעת מה לעשות איתו וכל אחד אחר מייעץ לי משהו אחר כמו שאולי כדאי לי לנשוך אותו גם ואז הוא יראה שהנשיכה כואבת ולא יעשה זאת לאחרים, אבל זה נשמע לי איום ונורא או להעמיד אותו בפינה או בחדר לבד, אבל אני חושבת שזה לא כל כך מזיז לו העונש או שכועסים עליו כי אין לו בעיה ללטף ולחבק את הילדים ושנייה אחרי שוב פעם לנשוך אם הוא רוצה משהו מהילד. (יש לו אח בן 4 חודשים שאותו הוא מאוד אוהב ואף פעם לא הציק לו) אני נורא מתוסכלת ולא נעים לי מהמשפחה. אשמח לתשובה.. (וסליחה על ההודעה הארוכה)..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עדיין לא קבלתי תשובה.. אני מחכה

נעמה
    25/04/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן שנתיים שמתקשר באמצעות נשיכות

ד''ר שירי שדה שרביט
    25/04/2010

נעמה שלום
    התגובות של בנך הן אופייניות מאוד לגילו. כל עוד השפה והכישורים החברתיים אינם מפותחים דיים (כפי שמצופה מילד שעדיין אינו בן שנתיים וחצי), ילדים מבטאים כעסים ומתח גם באמצעות מחוות גופניות, במקרה זה ההכאה והנשיכות. את מתארת שבנך לרוב אינו נוהג כך, אך אצל סבא וסבתא בשבת משהו קורה שקשה לו אז יותר. אולי הקושי להתחלק עם אחרים בתשומת הלב של המבוגרים, ו/או הקושי להתמודד עם בני דודים שהם מבוגרים יותר ממנו ויכולים לקחת צעצועים, בניגוד לאחיו.
    במקרים אלו, בנך עדיין זקוק לך לכך שתנחי אותו כיצד לנהוג ותלמדי אותו איך פותרים מחלוקות, איך מתחלקים עם הזולת ברכוש מוגבל ואיך מתמודדים עם קנאה. גם לנו המבוגרים התשובות לשאלות הללו אינן תמיד ברורות, אז בוודאי שילד בן שנתיים וקצת, לא "יזרום" במפגש חברתי ללא קשיים.
    כשהוא נושך, חשוב להגיב מיד ובאופן ענייני. לומר לו מיד לחדול מלנשוך/להכות, למשוך אותו אחורנית מהילד בו פגע. לאחר מכן יש לומר לו לבקש סליחה מהילד, ואז לנסח יחד איתו משפטים שיבהירו מה רצה. למשל: "עכשיו תגיד לדני, אני יכול לשחק גם במשאית?", או: "סבתא לא שמעה שגם אתה רצית להגיד לה שלום, עכשיו תאמר שוב וסבתא תוכל לשמוע אותך", וכדומה. בשום פנים ואופן אין לנשוך את הילד בחזרה. הוא מבין שהוא מכאיב לזולת, וגרימת כאב לו תפגע בו עוד יותר. על בנך להבין שיש דרך נורמטיבית ויעילה יותר לפתור קשיים, אז מה הוא עשוי להבין מנשיכה שלך אותו? שאלימות היא כן דרך לבטא כעס? גם לא הייתי ממהרת לשלוח אותו לעונש, אלא דווקא להדגים לו כיצד ניתן וכדאי להתמודד עם קשיים במהירות וביעילות, ולחזור במהרה לשגרה.
    בהצלחה
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו