מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה מרדנית ורודניתאב25/04/2010
בתי בת ה 8 ילדה טובת לב ומקסימה, אבל היא מתנהגת ברודנות כלפינו ובמיוחד כלפי, צועקת עליי,
כל מה שאני מבקשת או אומרת היא ישר צועקת עליי ומתנגדת בתקיפות, עד שהשהות במחיצתה כבר הופך לסבל בבית, אני רוצה לציין שהיא בת זקונים, וילדה מאוד מפונקת. היחסים ביני לבינה הופכים להיות מאוד עכורים, ואני לא יודעת כבר איך להתנהג איתה, אני מבקשת את עזרתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה מרדנית ורודנית
סמדר ריינר25/04/2010שלום אורלי,
אוי תוכלי לפרט דוגמאות יותר ספיציפיות וגם לציין איך את מגיבה להן. כשאת אומרת שאת כבר לא יודעת איך להתנהגת איתה - אני לא יודעת איך את מתנהגת כרגע ולכן אני לא יכולה להגיד לך מה צריך לשנות אם בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לילדה מרדנית
אב26/04/2010כמעט כל מה שאני מבקשת שתעשה נענה בשלילה, זה מתחיל בלהתלבש, בלהכין שעורים, בללכת לישון ובכל תחומי היומיום, ואז מתחיל מחול השדים, שאני מבקשת שוב ושוב ושוב לחזור על הבקשה שלי והיא ממשיכה בשלה ואז היא מתעצבנת עליי, ומתחילה לצעוק, ולקלל אותי שאני מעצבנת אותה ואז או שאני מוותרת לה ומחכה שתעשה מה שהיא רוצה מתי שהיא רוצה ואז יש שקט, או שאני מתחילה ל"איים" עליה שהיא לא תקבל משהו שהיא רוצה מאוד אם היא לא ממושמעת, לפעמים זה עוזר ובד"כ לא , ולכן אמרתי לך שאני כבר לא יודעת איך להתנהג איתה, החוסר משמעת שלה מעורר בי דאגה גדולה. תודה על עזרתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לילדה מרדנית
סמדר ריינר26/04/2010שלום אורלי,
מעבר לעניין שהילדה לא עושה מה שאת מבקשת, ממה עוד בנוי הקשר שלכן? האם יש דברים נעימים חלק מהזמן? מה סדר היום שלכן? האם אתן עושות עוד דברים ביחד? אשמח לקבל גם את הפרטים האלה כדי לגבש תמונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אב26/04/2010אני מגיעה הביתה רק בסביבות שש בערב והיא נמצאת בצהרון עד השעה הזאת או אצל סבתא, כשאני איתה אני משתדלת לשחק איתה לצאת איתה לטייל אבל זה לא כל יום ואני מודעת לזה שאני לא נמצאת איתה מספיק ואני מרגישה שהיא כועסת עליי בגלל זה, אבל מה אני יכולה לעשות יותר כדי שהיא לא תכעס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר26/04/2010שלום אורלי,
תראי, נדמה לי שמה שיוצא זה שאתן לא מתראות הרבה ובזמן שאתן מתראות זה בעיקר הוראות הפעלה: "תתלבשי, תאכלי, תסדרי וכו'". הילדה צריכה אותך ריגשית, עוברות עליה חוויות, היא בודדה וקשה לה, ואת כנראה, בהרגשה שלה, לא מקשיבה, לא ומספיק עוזרת ולא מעודדת, מרפדת, מייעצת ומגדלת להתמודדות אלא (ואני אומרת בהקצנה ,אני קצת מגזימה בשביל ההמחשה) בעיקר רוצה שיהיה שקט וסדר, וזהו, ללכת לישון.
התגובה של הילדה שלך בריאה ובמקום. כך היא מאותת שקשה לה. בעיני היה הרבה יותר גרוע אם הייתה ילדה טובה ומרצה כי זה היה סימן שהיא התייאשה מלקבל את את מה שהיא צריכה מאמא שלה, והיא חושבת שאמא חלשה מדי ואין לה מה לתת אז עדיף לא לעייף את אמא ולוותר על האהבה והעזרה שהיא זקוקה להם עבור עצמה.
אתן צריכות לשקם את הקשר ביניכן, ולהשתדל שלא כל הקשר ייראה כמו הוראות. להקדיש לה זמנים קבועים ביום ובשבוע, להתעניין בה, ולשחק איתה ורק אחר כך לבוא בדרישות. אם היא בצהרונית, מדוע הי אלא מכינה שיעורים שם? אולי כדאי שאת מעט הזמן שיש לכן ביחד תקדישו לקשר, התעניינות איך עבר היום, מה קרה עם המורה, איך היה עם החברות, איך להתמודד אם העליבו אותה וכו'. היא זקוקה להכוונה ולהכלה שלך ולא רק להוראות. זה לא יילך אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)