מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הצקות בן אחיותמירב25/04/2010
שלום, שמי מירב ואני אמא לשני בנות מקסימות בנות 7 ו-4. שתי הבנות ישנות יחד בחדר אחד בשתי מיטות ניפרדות. הרבה פעמים הן רבות אך כשיוצאים החוצה הן שומרות אחת על השניה (כאשר בד"כ הגדולה דואגת לקטנה). היום קרה מקרה חריג בזמן הצהרים (בייביסיטר חלופית במקום המטפלת ליום אחד) הילדה הגדולה מילאה את האמבטיה במים רותחים והזמינה את הקטנה להיכנס לאמבטיה. כמובן שהמים היו חמים מאוד והבייביסיטר הוציאה מידית את הקטנה ללא נזק. חשוב לציין כי הגדולה טענה כי גם היא הייתה בתוך המים החמים, אך בפועל רק הקטנה נכנסה (הגדולה שיקרה).
שאלותי הן:
1. האם כדאי להפריד את הבנות לשתי חדרים נפרדים (בפועל לכל אחת יש חדר אך הקטנה לא רוצה לעזוב את החדר של הגדולה לשם נכנסה עם לידתה)?
2. מה לעשות עם מקרה חריג שכזה? כיצד עלינו להתייחס ולתת עונש? שוחחנו על המקרה, הגדולה הביעה חרטה.
3. כיצד להתייחס לשקר לשקר?
תודה על העזרה,
מירב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצקות בין אחיות
סמדר ריינר25/04/2010שלום מירב,
מדובר בסך הכל בילדה בת 7 , אני לא בטוחה שהיא הבינה שהמצב יכול להיות מסוכן עבור אחותה. יכול להיות שהכוונה שלה הייתה טובה, היא רצתה לקלח את אחותה והיא לא יודעת לווסת את המים ולא הייתה ערה לכך שהם היו חמים מדי?
את עניין השקר אפשר אם כך להבין על רקע הבהלה הגדולה של הבייבי סיטר, שגרמה לה להבין שהיא עשתה משהו חמור מאוד והיא רצתה להגן על עצמה מהכעס. אף אחד לא אוהב שכועסים עליו, וברור שהיא רצתה להרחיק מעליה את ההאשמה שהיא התכוונה לפגוע באחותה, מה שגם לא ברור אם זה נכון וגם אם זה נכון לא בטוח שהיא הבינה את החומרה והתוצאות האפשריות של דבר כזה.
יתרה מכך, אם הבייבי סיטר הוציאה את הילדה ללא נזק, אז אולי המים לא היו עד כדי כך חמים? וגם - ילדה בת 4 לא יכולה לדעת שחם מדי ולצאת לבד? או להתריע שיש בעיה? הרי לא מדובר בכך שאחותה החזיקה אותה בכוח בתוך מים רותחים ולא נתנה לה לצאת, אלא אולי מדובר בהערכה לא נכונה של הילדה הגדולה לגבי חום המים ותגובה קצת מחמירה מדי של הבייביסיטר שגם הדביקה אותכם בדאגתה?
אולי אני לא מבינה לגמרי את הסיטואציה אבל יכול היות שהפרופורציות קצת חרגו כאן, בודאי שלא הייתי מפרידה את הבנות בחדר רק בגלל זה הייתי מבררת טוב אם לא האשמתם את הבת הגדולה בצורה חזקה מדי, ואולי היא מרגישה כרגע רעה, בודדה ואשמה ללא הצדקה אמיתית.
תקנו אותי אם לא הבנתי נכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)