אוננות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אוננות
    תמרה
    26/04/2010

בתי בת 8 ומזה כשנתיים שאני מבחינה כי היא מאוננת. היא עושה זאת תמיד במרחבים פתוחים בבית ולעיתים כשאחיותיה לידה. הסברתי לה ה-מ-ו-ן פעמים שזה דבר טוב ונעים אך עליה לעשותו בפרטיות בחדרה. היא משדרת לי שהיא מבינה ואף נבוכה מעצם העובדה ש"נתפסה" אך היא חוזרת על כך שוב ושוב ושוב. היא מאוננת כמה פעמים ביום ולא נרתעת מנוכחות אחיותיה.

אני מתוסכלת מאד! נדמה שהיא לא מפנימה את נושא הפרטיות.
    בתי מוקפת חברות, אהודה בבית ספרה, תלמידה מצויינת. אינני מבחינה במצוקות.
    אנא עזרו לי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אוננות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אוננות

סמדר ריינר
    26/04/2010

שלום תמרה,
    זה לא שביתך לא מפנימה את נושא הפרטיות אלא קורה לה משהו שבגללו היא לא יכולה לשלוט בצורך לאונן.
    כפי הנראה היא במצוקה כלשהי, והאננות היא כלי מבחינתה להירגע.
    לא סיפרת הרבה פרטים עליה ועל המשפחה, אבל אולי כדאי לבדוק מה קשה לה, האם מרגישה בודדה, חרדה או סובלת ממצוקה כלשהי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועדכון

תמרה
    26/04/2010

תודה על התגובה.
    שוחחתי עמה ברצינות שוב היום...הפעם עם המון חיבוקים וליטופים. היא מאד בכתה אך אמרה שאין לה שום בעיה או קושי. שאלתי אם מישהו מציק לה בבית הספר, בכיתה, בהסעה...אחיותיה אולי....חברותיה. משהו בלימודים אולי ....וכלום. היא אמרה שהכל בסדר. היא היתה מאד אמינה.
    אולי אני משדרת מעט עייפות וחוסר סבלנות וזה משפיע עליה...אינני יודעת.
    אנסה להתעלות על עצמי ואבדוק אם זה משתפר.

תודה רבה לך בכל אופן :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    27/04/2010

שלום תמרה,
    יש סוגים של קשיים ריגשיים שילדים לא תמיד יודעים לזהות ולדווח עליהם מילולית.
    ילידם שנוטים לאונן הרבה, לעיתים קרובות מרגישים לא מספיק מוחזקים ריגשית. תבדקי את סדר היום שלה, כמה קשר קרוב יש לה איתכם ההורים תוך כדי היום, האם יש במהלך היום הרבה"חללים" שבהם היא צריכה להחזיק את עצמה "לבד" כלומר בלי קירבה של מבוגר ובלי תכנית. ייתכן שהרגעים האלה שבהם לבנות יש זמן חופשי בבית ובהם היא מאוננת מרגישים לה כבודדים, והיא זקוקה שם לתשומת לב וליד מכוונת של מבוגר.
    תנסו להקדיש לה באופן קבוע זמנים לבד עם אחד ממכם, שיכללו תשומת לב אישית ומגע גופני חם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו