מאבדת שליטה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מאבדת שליטה
    מיכל
    26/04/2010

שלום רב
    הקטנה שלי בת שנתיים וקצת.
    לאחרונה אני שמה לב שאני פשוט מאבדת שליטה וצועקת עליה די הרבה.
    הפעם הראשונה שצקתי עליה היה לפני חודשיים - היא הייתה קמה כל הזמן בלילות ולא רוצה לחזור לישון, ורוצה שאשאר איתה עוד קצת ועוד קצת. פעם אחת באמצע הלילה הייתי כל כך מותשת שצרחתי עליה (משהו כמו- די! מספיק! אי אפשר יותר ככה גם אמא צריכה לישון, את ילדה גדולה ....

ומאותו לילה היא פשוט התחילה לישון.

בחודשיים שעברו מאז זה קרה לפחות עוד פעמיים שצעקתי ככה ועכשיו פעם שלישית.

בד"כ הצרחות שלי באות כשהיא בוכה בלי הפסקה, נכנסת למן התקפת בכי ולא עוזר כל מה שאני מנסה לעשות היא ממשיכה לבכות.

אז זה מה שקרה עכשיו- חזרה מהגן כל דבר בכתה.(היה פה חבר שלה - כל משחק שנגע בו היא בכתה חזק(זה שלי זה שלי)בסוף הלכו מסכנים. א"כ אנלהציה בכתה בלי הפסקה, מקלחת בכתה בלי הפסקה ואני מנסה להרגיע- לספר סיפור, לדבר כלום לא הולך. בסוף באמבטיה צעקתי לה והיא נרגעה.הפסיקה לבכות.

אני מאמינה שהיא פשוט נבהלת מהצעקות ולכן שותקת... אני גם מאמינה שזה לא אמור להיות ככה שאמא צורחת כך על הבת שלה. ואחרי הצעקות האלה אני פשוט בוכה בעצמי שאבדתי עשתונות וצעקתי ככה.. היום בקשתי ממנה סליחה שצעקתי עליה והסברתי שהיה לי קשה לשמוע אותה בוכה כל הזמן.

אני גם מאמינה שאני מקבלת חיזוק חיובי ממנה ,כי היא פשוט שותקת אחרי שאני צועקת אז אני חוזרת על הצעקות.

מה לעשות? איך אני יכולה לעצור את הצעקות האלה?

זה קרה כבר 4,5 פעמים בחודשיים האחרונים ומאמינה שימשיך לקרות אם לא אעצור את עצמי.

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מאבדת שליטה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כעס הוא חלק מההורות

ד''ר שירי שדה שרביט
    27/04/2010

דנה שלום,
    את בטח יודעת שבתך נמצאת ב"גיל המרד", בו היא נוטה להתנגד לך יותר מבעבר. בתך מבינה יותר כיצד העולם מתנהל ואת המקום הקטן והצנוע שלה בעולם, ביחס לגורמים אחרים וכמובן למבוגרים המשפיעים יותר ממנה. עד גיל שנתיים, המקום של הכעסים ביחסי הורים-ילדים, הוא יחסית מועט. לאחר מכן, האישיות וההעדפות של הילד מתחילים לתת אותותיהם, ולכן סביר להניח שיהיו יותר מריבות ועימותים. כעס ותסכול הם חלק טבעי מיחסים קרובים, וכמובן שיחסי אם-בת הם כאלו.
    חשוב לציין, שהתדירות שהזכרת היא נמוכה יחסית, ואם את צועקת על בתך חמש פעמים בחודשיים, דיינו. לכעס באמת יש גם תפקיד חשוב, כי הוא מסמן לבת שלך גבול, ומתי היא עוברת אותו.
    מה אפשר לעשות? נראה שעבורך קשה יותר להתמודד עם התקף בכי של בתך. אם את מנסה להרגיע אותה מספר דקות והיא עדיין בוכה ולא מאפשרת לך לעזור לה, תוכלי להעביר אותה לחדרה ולאפשר לה שם לנוח למעט זמן. עבור הרבה ילדים, זו הזדמנות להתארגן, "להתאפס", ולחזור לעולם כשהם רגועים יותר. את יכולה לקחת את כלל האצבע המאוד כללי, שאם היא בוכה מאוד יותר מחמש דקות ואת לא מצליחה להרגיע אותה (כלומר, הבכי גם לא פוחת בעוצמתו), תאמרי לה שהיא עוברת לנוח בחדר, והיא תוכל לצאת כשהיא תהיה יותר רגועה. ייתכן שזה יעזור לה. המעבר לחדר אינו עונש, אלא אפשרות לאסוף את עצמה. גם אנחנו כמבוגרים הרבה פעמים מנתקים מגע ממי שקשה לנו איתו, ואז חוזרים לדבר אח"כ כשהעצבים קצת שוככים.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה ו...

מיכל
    27/04/2010

אני רק רוצה להדגיש שהצעקות הן לא סתם צעקות, אני ממש צורחת עליה.
    יש פעמים נוספות שאני מרימה את הקול, אבל לא ברמה של צרחות כאלו.

עניין הבכי הוא לא ממש התקפה. יש לה ימים (לא מעטים) שלא משנה מה אנחנו עושים או מה קורה מסביב היא מתבכיינת בלי הפסקה כמו שקרה אתמול- התבכיינה "זה שלי זה שלי" הסברתי שהמשחק באמת שלה אבל החבר בה לשחק איתה ביחד ,שהוא לא לוקח לה את המשחקים, כמו שהיא משחקת אצלו והוא נותן לה... אחר כך כשהלכו עשיתי אנלהציה והיא בכתה "לא רוצה לא רוצה והשתוללה" - אמרתי בסדר תכף מסיימים. (היא רגילה לאנלהציה), א"כ עברנו לאמבטיה והתנגדה ושם כבר בכתה יותר ולא סתם התבכיינה- הסברתי שצריך להתקלח, זה חשוב.... שנעשה ציק צק ונצא... ואז אחרי שכלום לא עזר צרחתי, היא נבהלה ושתקה.

אני לא כל כך רואה שבאחד מהמקרים שכתבי לך פה היה מתאים להכניסה לחדר להרגע.אשמח לשמוע איך אם כן. כי הפתרון נראה לי טוב אם באמת היא בוכה בלי הפסקה.האם להכניס אותה לחדר להרגע בזנמן שחבר פה היה יכול להיות נכון? אובזמן אנלהציה? (לעצור את האנלהציה)? בטח שבזמן המקלחת לא אוציא אותה ואחזיר אותה שתרגע, או שכן?

בהמלצת מכרה שהיא מדריכת הורים, כאשר הגברת הקטנה לא מתנהגת כראוי .סתם לדוגמא מטפסת על הספא וקופצת ואחרי אזהרה והסבר היא לא יורדת. אני אומרת שלא נעים לי להיות איתה כשהיא לא מקשיבה והולכת. במקרה הזה היא תמיד מתחילה לצרוח יותר ולרדוף אחרי ואז כשאני מסתובבת אליה היא נרגעת ולא חוזרת על המעשה יותר. אבל במקרים שהיו אתמול זה גם לא נראה לי אפשרי.

הדוגמאות האלו הן מעטות יש עוד הרבה כאלו...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד''ר שירי שדה שרביט
    28/04/2010

דנה,
    כמובן שעדיף שלא להגיע לכדי צרחות. כמעט תמיד יש מקומות בהם ניתן לעצור לפני שהמצב מידרדר לעימות חריף ביניכן. למשל, בתיאור שלך לגבי אותו יום, לא ברור אם היתה הפסקה בין האירועים השונים, או שלאחר הקושי עם החבר עשיתם אינהלציה ומשם עברתם לאמבטיה. גם לפני האמבטיה אני משערת שהיא לא מתנגדת רק לאחר שנכנסה אלא כבר כשמגיעים לחדר האמבטיה או כשאת מתחילה להפשיט אותה. גם כאן אפשר לשים אותה בחדר להירגע קצת.
    יש המון דרכים לגדל ילדים ואנשים שונים מגיבים בדרכים שונות. אני אישית לא הייתי נוהגת כפי שייעצו לך. אני חושבת שללכת מפני ילד כשהוא מתנהג באופן שלא מקובל על ההורה, זו תגובה שלא כדאי לנהוג בה באופן גורף. מה את משדרת לילדה כך? לדעתי, עובר מסר שאת תעזבי אותה כשהיא לא מתנהגת כרצונך (לא סתם היא רודפת אחרייך בבהלה) ובנוסף את לא מתעמתת איתה ומעצבת את ההתנהגות כפי שאת חפצה. בנוסף, אם היא משתוללת בסלון, למה שאת תעזבי אותו אם ישבת שם? במקרה כמו שתיארת, אני ממליצה על תגובה אחרת - לבקש ממנה לא לקפוץ, ולומר שהיא עלולה ליפול, להרוס את הספה וכדומה (כל מה שמטריד אותך בהתנהגות); לומר לה שאם היא לא מסוגלת עכשיו לשבת בכיף על הספה אתך, היא לא תוכל לבלות אתך בסלון ותנוח קצת בחדר עד שהיא תרצה שוב לשתף פעולה.
    חשוב לי לציין דנה, שאת אמא לילדה מאוד קטנה ויהיו הרבה מצבים מורכבים שתתמודדי עמם. חשוב שתאספי התנהגויות ותגובות מאחרים, ולבסוף תבחרי מה שמתאים למשפחתך, לבתך ולך. התגובות שלך בוודאי יהיו גם שונות בין ילד לילד, וזה בסדר.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת קטנה

מיכל
    27/04/2010

כתבת שלכעס תפקיד חשוב בהצבת הגבולות
    אבל האם כעס שמתבטא בצעקות /צרחות לא עלול לפגוע יותר?

והאם זה שהיא באמת נרגעת אחרי הצעקות שלי מסמל שהבינה ש" הלו עברתי פה את הגבול".
    או שייתכן והיא פשוט נבהלת ממני יותר מדי...?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו