"סרבן" חוגים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• "סרבן" חוגים
    אייל
    27/04/2010

שלום רב,
    בני בן 4.5 ועד לא מזמן היה משתתף בשני חוגים - ג'ודו ומדעים.
    לפניי מספר שבועות ביקש להפסיק את חוג הג'ודו בטיעונים שונים.
    מאחר ולא רצינו ללחוץ נקטנו בשיתוף פעולה עם בחירתו.
    השבוע בחר הקטן לעשות אותה "פרובוקציה" עם חוג המדעים (אותו מאוד אהב!) והחליט שגם פה כבר לא "בא לו".
    אמרתי לו כי נקודתית לא אכריח אותו להיכנס לחוג אך שאני ואימו נצטרך לדון בעניין (לא היתה לי תשובה טובה יותר).
    כאן המקום להוסיף כי לאחרונה קיימנו שיחה עם הגננת ושם נאמר לנו כי בננו מתקשה לרקום קשרים חברתיים נוספים זולת חבר אחד ממש טוב שנמצא איתו בגן. החשש שלי הוא מאיזה סוג של דפוס או קו מחבר בין שניי העולמות, החיים החברתיים בגן ומחוצה לו.

אשמח ליד מכוונת

אייל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    "סרבן" חוגים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סרבן חוגים

סמדר ריינר
    27/04/2010

שלום אייל,
    בגי 4.5 חבר אחד טוב זה מספיק. גם שני חוגים זה יותר מדי, וגם לא חייבים חוג בכלל בגיל הזה. זה ממש מוקדם לחשוב שיש פה בעיה, אך יכולה להיווצר בעיה אם תלחצו עליו. תניחו לזה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סמדר-תודה על התגובה-שאלה נוספת

אייל
    27/04/2010

האם אין הסמיכות בין הוויתורים על שני חוגים שבתחילה מאוד אהב ללכת אליהם מעידה על משהו?
    (אין לנו כהורים בעייה להניח לעניין פשוט רצף הארועים היה לנו חריג)

תודה שוב, אייל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    28/04/2010

שלום אייל,
    תראה, אני לא יכולה לדעת כי אני לא מכירה אתכם ואת הילד, ולא נתתם פרטים עליו ועל המשפחה. יכול להיות שהוא פשוט לחוץ ועייף. מדובר בילד קטן מאוד שייתכן והייתה לו שנה די אינטנסיבית.
    אם אתם מודאגים תנסו לחשוב האם קרה לאחרונה משהו במשפחה, שינוי מעבר או משבר כלשהו שלדעתכם יכול היה להשפיע עליו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה- שאלה אחרונה להשלמת התמונה

לירן
    28/04/2010

באשר למשבר/שינוי- אנחנו לא מצליחים לחשוב על שינוי מיוחד שארע לאחרונה. אמנם יש לו אח קטן, אבל כבר בן כשנה וחצי ולפחות מאיך שאנו רואים זאת, בננו הגדול ממשיך לקבל מאיתנו המון אהבה, חיזוקים חיוביים על דברים שעושה והמון תשומת לב. האם לנסות בדרך יצירתית לגרום לו ללכת לחוגים או פשוט לשחרר מבלי כל ניסיון ודי?
    ובאשר לפן החברתי בגן- אמנם השבת שבגיל הזה חבר אחד זה מספיק טוב, אלא שהגננת אמרה שהיו מספר מקרים שאותו חבר לא שיחק עם בני אלא עם אחרים ובני היה עצוב שאין לו עם מי לשחק וכי הוא "בודד". משיחה שלנו עם הגננת היא ייעצה לנו להזמין אליו באופן קבוע עוד מספר מצומצם של חברים מהגן כדי לעזור לו לרקום עוד קשרים וגם בגינה לעזור לו להתחבר לילדים האחרים אולי בעזרת שיתוף הפעולה שלנו (למשל להציע לשחק יחד בכדור עם עוד ילדים מהגן). האם נראה לך כי עלינו לפעול בדרך זו? האם יש דרכים אחרות שאת מציעה? האם גם כאן עלינו לשחרר ולתת לו להתמודד לבד? נשמח למענה גם בעניין זה שהוא אף חשוב יותר מנושא החוגים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

סמדר ריינר
    28/04/2010

שלום אייל,
    לגבי נושא החברים זה בהחלט רעיון טוב בעיני להזמין חברים הבייתה ולנסות לעזור לו ליצור קשרים.
    כל עוד זה נעשה בלי לחץ ועם רצון מצידו, כלומר לשתף אותו בכך שאתם מתכוונים לעשות זאת ולראות אם תגובתו חיובית. לגבי החוגים אני לא כל כך מבינה מבינה מה זה נקרא מבחינתכם "דרכים יצירתיות"כדי לגרום לו ללכת לחוג. יש להיזהר שלא מדובר בעצם בסוג של מניפולציה שמטרתה לגרום לו לעשות דברים שהם נגד רצונו כביכול מבלי שהוא יבחין בכך. הישירות היא הדרך הכי טובה בעיני. לא ברור לי כל כך מה הילד כן רוצה. הרי בודאי יש דברים שכן גורמים לו להתלהבות, וכן באים מיוזמתו, אם יש כאלה, כדאי ללכת איתם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סמדר-תודה על התגובה-שאלה נוספת

אייל
    28/04/2010

האם אין הסמיכות בין הוויתורים על שני חוגים שבתחילה מאוד אהב ללכת אליהם מעידה על משהו?
    (אין לנו כהורים בעייה להניח לעניין פשוט רצף הארועים היה לנו חריג)

תודה שוב, אייל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

סמדר ריינר
    29/04/2010

שלום אייל,
    לא בהכרח. ייתכן שהוא פשוט עייף בסוף השנה האינסטנסיבית הזו ושמראש לא היה מתאים לשלוח אותו לשני חוגים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו