מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בן 7.5 סרבן אכילהשירה27/04/2010
בני הוא אכלן קטן מאוד. משקלו נמוך אך עקבי מבחינת האחוזון {אחוזון10 במשקל ו25 בגובה}. אינני מצליחה לגרום לו לאכול ונעשה כבר אישו סביב האוכל שלו. כולל "ירידות" שלנו עליו שהוא רזה ולא יהיה לו כוח לשחק כדורגל ולא יוכל להיות שחקן כפי שהוא רוצה ושחקנים יפגעו בגופו הקטן במגרש בגלל שהם יותר חזקים. ידוע לנו שכל האמירות האלו פסולות ומורידות את הביטחון העצמי אך לפעמים זה חזק מאיתנו. יחד עם זה אני מרגישה רגשות אשמה שכאם אינני מספקת לבני את התזונה שהוא זקוק לה לבניית גופו. בבוקר אינו אוכל רק שותה כוס חלב. לבית הספר אני נותנת לו כריך ופרי. את הכריך הוא טוען שלא תמיד הוא מסיים ואני בטוחה שזה בלשון המעטה. פרות הוא אוהב. במועדונית כמעט ולא אוכל כלום, אחה"צ כשאנחנו נפגשים אם אנו נשארים בחוץ אז הוא אוכל ארטיק ואם חוזרים ישר הביתה אז אני מכינה לו מיד אוכל, פסטה או כריך או טוסט... בערב אוכל ארוחת ערב קלה חסרת פחמימות. בדרך כלל חביתה או ביצה קשה וירקות. לפעמים פסטה וקורנפלקס לקינוח. אינו אוכל בשר ועוף כמעט בכלל. אוהב ירקות. הלוואי עליי... אני חושבת שיש לו הפרעת אכילה. גם בשבתות כשנמצאים ביחד עם בני הדודים, הוא היחיד שאינו אוכל. הוא לא מתקרב לשולחן האוכל.
מה עושים. איך יוצאים מזה ויחד עם זה איך דואגים לו שכן יאכל?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 7.5
סמדר ריינר28/04/2010שלום שירה,
ייתכן מאוד שעצם הלחץ שמופעל עליו אכול הוא זה שגרום לסרבנות. אין ברירה שירה, את חייבת להרפות, אחרת תגרמי פה להפרעת אכילה ולנזק מתמשך. אם את מרגישה שזה חזק ממך, אנא פני לטיפול עבור עצמך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)