מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה דחופה- אודה למענהטל28/04/2010
שלום רב,
אני אם חד הורית(גרושה) לילדה בת 5.5 ש'.
עד לפני שלשה ימים (שהחלטתי על ניתוק סופי) הייתי בקשר מחייב (עמדנו להתחתן בעוד שבועיים) עם גבר גרוש, שגם הוא אב ל-2 ילדים.
- מאז בתי לא מפסיקה לשאול עליו ועל ילדיו(איפה הוא? למה הוא לא בא?איפה אנחנו בשבת הקרובה? וכד')
- מאחר ואני עדיין מתקשה להשלים ולהפנים עם המהלך(מעשית ורגשית, על אף ההשלמה והידיעה השכלית לנכונות הצעד עבורי ועבור הילדה) אני מאוד מתוסכלת משאלותיה ואף איני יודעת כיצד עלי להתמודד(איך לספר לה? מה לומר לה? איך להתמודד עם תגובות צפויות?)
- ברצוני לציין כי: הילדה היתה מעורה בצפוי (חתונה וכו'), הילדה קשורה אליו ואוהבת אותו ואת ילדיו שהיו לה כאחים (שחסר לה)
אודה ואשמח מאוד למענה מפורט, אנא עזרתכן.
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
סמדר ריינר28/04/2010שלום שולי,
תראי, זה לא כל כך עניין לעיצה, כי העיצה היא להגיד את האמת. הבעיה היא לא מה להגיד אלא איך להתמודד עם כל הכאב שבלהגיד לה, לספוג את האכזבה שלה, שמשקפת גם את האכזבה שלך, להסביר לה דברים שעוד לא הסברת לעצמך, וכו'.
לצערי, אין לי פטנט קסם שייקח את הכאב מהסיטואציה.
את צריכה להגיד לה פשוט, שהחלטת לבטל את החתונה, כי לצערך זה לא מתאים, את לא חושבת שתסתדרו טוב (את לא חייבת ואולי גם לא רצוי לפרט מעבר לזה). את יכולה להגיד שאת מבינה שהיא בטח מאוכזבת ועצובה, ואולי הוא גם חסר לה, והיא תתגעגע אליו, ותהיה לכם תקופה קשה עכשיו, אבל בסוף תתגברו. תני לה להגיב כמו שהיא רוצה - לבכות, לכעוס, לשאול שאלות, תעני לה כמיטב יכולתך בלי לפרט יותר מדי דברים אינטימיים ביניכם שהם לא עניינה, וכשהיא תשאל דברים שאת לא יודעת בעצמך מה לענות עליהם - את יכולה להגיד שזה מצב חדש, ואת בעצמך עוד מבולבלת, את לא יודעת מה להגיד, ויכול להיות שעם הזמן תחשבי על כך יותר ותדברו על זה שוב..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסמדר, המון תודה ואם אפשר שאלה
טל29/04/2010מה אני אומרת/עושה במידה והיא תטיח בי האשמות או לחילופין תבקש לדבר איתו? (דבר שאני לא מעוניינת בו כלל)
שולי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
סמדר ריינר29/04/2010שלום שולי,
אם היא תטיח בך האשמות צריך לעמוד בזה, ולא לקחת את זה אישית. מותר לה לכעוס, והיא צודקת מבחינתה, "שיגעו" אותה. צריך להגיד לה שאת מבינה, והיא צודקת, ואת מאוד מצטערת שככה יצא. לא להתווכח איתה ולא להיעלב מזה.
לגבי דיבור איתו, זו באמת נקודה רגישה, אני לא יודעת מה היו נסיבות הפרידה, ואם הפרידה נעשתה עקב כעס עצום מצידך, זה בטח לא נראה מתאים שהילדה תיצור איתו קשר. עם זאת הוא היה דמות משמעותית בחייה ויש הגיון מסויים בצורך שלה להיפרד ממנו בצורה מסודרת. ייתכן שכרגע זה לא אפשרי, וכשהרוחות יירגעו יתאפשר בהמשך. אני חושבת שהכי נכון להגיד לה שכרגע הכל עוד מאוד מבולבל וטרי, ואת רוצה לחשוב על הדברים ולהירגע, ותחשבי על כך בהמשך עוד פעם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיית לי לעזר, תודה רבה :)
טל29/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה, ובהצלחה:-)
סמדר ריינר29/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסמדר שלום, צריכה את עזרתך- שאלה.
טל16/05/2010בהמשך להתכתבויותנו, ניסיתי את המלצותיך והילדה מבקשת להפגש/לדבר עם ילדיו במקביל בנו ניסה לפנות אלי באמצעות הפייסבוק ושאל מה קורה? (כפי שאני מכירה את אביהם, ככל הנראה הוא לא טרח להסביר להם מה קרה).
- לי מאוד קשה עם זה (נפרדנו בצורה מאוד לא נעימה).
- שאלתי: האם להתעלות מעל עצמי ותחושותי, לא לחשוש מתגובותיו ולבקש ממנו להפגיש בין הילדים?
אנא עזרתך במענה לפנייתי. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסמדר שלום, צריכה את עזרתך- שאלה.
טל16/05/2010בהמשך להתכתבויותנו, ניסיתי את המלצותיך והילדה מבקשת להפגש/לדבר עם ילדיו במקביל בנו ניסה לפנות אלי באמצעות הפייסבוק ושאל מה קורה? (כפי שאני מכירה את אביהם, ככל הנראה הוא לא טרח להסביר להם מה קרה).
- שאלתי: האם להתעלות מעל עצמי ותחושותי, לא לחשוש מתגובותיו ולבקש ממנו להפגיש בין הילדים?
אנא עזרתך במענה לפנייתי. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסמדר שלום, צריכה את עזרתך- שאלה.
אנא עזרתך במענה לפנייתי. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שולי
סמדר ריינר16/05/2010שלום,
תראי זו סיטואציה מאוד מורכבת. יש השלכות לכל עמדה והחלטה.
נשמע לי שמבחינתך עדיין לא מתאים ליצור איתו קשר ולדבר איתו.
גם לא נשמע לי מתאים שאת תתכתבי עם בנו. נראה לי שנכון לענות לבנו שאת חושבת שעדיף שיקבל מאביו הסבר מה קורה.
יכול להיות שאפשר בשלב הזה לאפשר לילדים להתכתב במיילים או בפייסבוק, ולעשות פרידה כלשהי ביניהם בשלב הזה..
הייתי מעודדת את הילדה לראות איך אפשר כרגע לעבודת על סיכום ופרידה מהקשר כי אתם לא תוכלו בשלב הזה לתמוך בקשר כזה כשאתם לא מדברים.
ייתכן ואפשר שהילדים יתאמו ביניהם פגישה, כל אחד יבקש רשות מההורה שלו כמובן, בה יחזירו זה לזה דברים ששאלו אחר מהשני, וכו', או ישמרו על קשר מיילים, אבל כרגע נראה לי מסובך מדי לתמוך בשמירת קשר ביניהם באופן פיזי. נראה לי הוגן לאפשר ביניהם פרידה מסודרת יותר באופן זמני, ושיכבדו גם את הקושי שלכם עד שיתאפשר משהו אחר, ואתם תירגעו ותשלימו את הפרידה הריגשית זה מזו. בכל אופן, כדאי להיזהר מאוד מלהשתמש בילדים כסוג של גשר ביניכם שעליו תיבנה חזרה לקשר, ופרידה נוספת וחוזר חלילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)