מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בן שנתיים - פרידה מאבארויטל28/04/2010
הי,
בני כיום בן שנתיים.. לפני כשנה החלטנו אביו ואני להיפרד, הפירוד לא קל לאף אחד והוביל להמון שינויים ומעברים (אזור מגורים, בית וכו'). השינוי הגדול מכולם קשור בעבודתו של בעלי לשעבר. הוא עובד בחו"ל מרבית הזמן ונמצא בארץ מעט מאוד. כשהוא כאן הוא משתדל לראות את הילד כמה שרק ניתן אולם זה לא מספיק וכמובן שלא נעשה בצורה מסודרת ,קבועה שמשרה ביטחון על הילד. (חשוב לי לציין שטרם הפירוד בעלי לשעבר היה מאוד מעורב ופעיל בחיי הילד). בשלבים הראשונים לא ידעתי לומר כיצד הפירוד השפיע על הילד כי הוא היה עדיין קטנצ'יק, היום אין לי ספק שלא קל לו עם העניין וכל הנושא של 'אבא' הפך לנקודה רגישה. אני חשה שזה חסר לו, הוא מתגעגע אליו מאוד ושמח בטירוף כשהוא רואה אותו, אין יום שהוא לא מזכיר אותו, אומר שאבא בעבודה במטוס ובשבועות האחרונים מציין כמה פעמים ביום שאבא יחזור (כמובן שזה מה שאני שוב ושוב מדגישה בפניו).
עד שלא נמצאים בסיטואציה של גירושין לא שמים לב לדברים אבל בעולמו של הילד הכל מסביב נוגע למשפחות, לאבא ואמא, מסיפורים, תוכניות טלוויזיה, פעילויות בגן, ביקורים אצל חברים ופשוט בכל מקום אני מרגישה שיש משהו שלוחץ לבני על הנקודה שכל כך כואבת לו. אני מרגישה שכל הנושא יוצר אצלו אי שקט מסויים וזה גם מאוד מקשה על החינוך שלו מאחר ויוצר אצלי בלבול וחוסר וודאות - אני תמיד חוששת ולא תמיד עקבית בדברים כי אני אף פעם לא יודעת בדיוק מה מקורם ואם אני מועילה לו או מזיקה לו כשאני מתעקשת על דברים מסויימים. לדוגמא, שנת הלילה כבר חודשים היא בעייתית, שוב ושוב מתעורר וקורא לי ואני לא יודעת כיצד לנהוג, אני לא יודעת אם זה מחוסר בטחון שנוצר אצלו וצורך לראות שאני שם ושהכל בסדר או שזה סתם פינוק ומתיחת גבולות. כבר חודשים שלא ישנתי כמו שצריך וזה לא פשוט.
אשמח לתגובתכן ולעצה שתסייע לי גם בנושא של כיצד להתייחס מול הילד לעניין וכיצד לנהוג איתו בכל הקשור לחינוך וגבולות.
תודה מראש
רויטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנתיים פרידה מאבא
סמדר ריינר28/04/2010שלום רויטל,
נראה לי שמוקד הקושי הוא שיש לך תחושת אשמה על כך שבנך גדל בלי אבא ואת רוצה לפצות אותו, ולכן את מתקשה להציב גבולות מחשש לפגוע בו מעבר למה שהוא כבר פגוע לדעתך.
אני לא מזלזלת חלילה בקושי שאת מתארת, ואת גם מתארת אותו מאוד יפה ומדוייק. עם זאת נראה לי שאת מתמקדת בקושי, ושוכחת לקבל פרופורציות מכל מיני סוגים. למשל שיש ילדים רבים שאין בנים לאמיהות יחידניות ואין להם בכלל אבא, יש ילדים רבים שהוריהם גרושים, לילד שלך יש בכל זאת אבא שניתן להיות איתו בקשר בכל מיני אופנים גם אם הוא לא מגיע, יש לו אמא שדואגת לו ומבינה אותו, ובסך הכל ייתכן שיש לו בסיס טוב מאוד לחיים, כמו המון ילדים אחרים במצבו ובמצבים יותר קשים. דווקא משום שאביו לא נוכח באופן קבוע בחייו הוא זקוק מאוד לפונקציה של הגבולות.
בלילה כשהוא מתעורר מה שנכון לעשות הוא לקום אליו ולברר מה קרה, להרגיע אותו ולשדר מסר תקיף וברור של חזרה לישון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)