מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אמא מודאגתאתי28/04/2010
שלום, יש לי ילדה בת 8. מאז שהיא נכנסה לגן טרום חובה ועד היום בכיתה ב', נמצאות איתה קבוצה של בנות שלא תמיד מתנהגות אליה יפה. בין הבנות האלה יש ילדה אחת שהיא חברה טובה שלה , אבל גם של כולן. כלומר בלעדי אותה חברה, אף אחת לא תשחק איתה ואם יש מצב של ריב , אז כולם יעזבו את הבת שלי וילכו וישאירו אותה לבד. אם יש מצב שאחת הבנות רבה עם הבת שלי, כולם יהיו לטובת אותה ילדה.
במהלך השנים זה הגיע למצב שבקושי מזמינות אותה בנות, למעט אותה חברה טובה.
בהתחלה הזמנתי הרבה בנות חדשות אבל זה לא הדדי.
אני יכולה לומר על הבת שלי שהיא ילדה חברותית מאוד כי אני רואה אותה עם ילדות אחרות מחוץ לכיתה ומאוד כיף לה, היא מאוד פתוחה, אוהבת לעזור , תמיד מתנדבת. אין בה רוע וזה מאוד מפריע לי, למה הן רעות אליה? אתמול היא חזרה בוכה הביתה מהמועדונית, היא לא רוצה להישאר שם יותר.
יש בכיתה ילדה שהיא מאוד דומיננטית והיא כנראה לא אוהבת את הבת שלי והיא גוררת אחריה את שאר הבנות. מה לעשות? אני פוחדת ממצב של חרם? אני פוחדת שהמצב יחמיר עם השנים.
הכיתה שלה בנויה מקבוצת בנות מאוד מאוד קשה.
חשבתי להעביר אותה לבית ספר אחר בשכונה. אגב, משיחות שהיו לי עם כמה אימהות בשכונה , הרבה מודעות לבעיה של הכיתה שלנו.
למה הילדה שלי צריכה להתמודד כל יום עם הבנות האלה. למה לא להעביר אותה לבית ספר אחר בשכונה? אני צריכה לדעת מה לעשות.
סליחה על האורך.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בכיתה
סמדר ריינר29/04/2010שלום אתי,
את שואלת מדוע לא להעביר אותה, כאילו שמישהו אמר לך לא להעביר אותה. אני מניחה שיש לך התלבטות שפה ציינת רק צד אחד שלה, למה כן להעביר. האם יש לך בעצמך מחשבות למה לא?
אם את בטוחה שהבעיה היא לא של הבת שלך אלא של הכיתה, יכול להיות שבכיתה אחרת הבעיה תיפתר ולא תחזור על עצמה, אז יכול להיות שכן כדאי להעביר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
אתי29/04/2010אני בטוחה שהבעיה היא בכיתה ובבנות המסויימות האלה.
כשהבת שלי נמצאת עם אחת מהן לבד, הן מסתדרות כל כך טוב, אבל כשהחבורה נפגשת, תמיד כשקורה משהו שקשור אליה, מחליטים לעזוב אותה וללכת. וכולן מתנפלות עליה.
הבנות בכיתה שלה לא בנות קלות. כבר דיברתי עם המורה והיתה תקופה די רגועה.
אך לאחרונה זה שוב פעם חוזר על עצמו. אני לא רגועה , אני פוחדת שזה רק יחמיר עם השנים.
ההחלטה צריכה לבוא ממנה , צריך לראות איך היא מרגישה עם זה וזו תהיה ההחלטה שלה בלבד.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)