בן 4.8- בררן מאוד באוכל

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בן 4.8- בררן מאוד באוכל
    לירן
    29/04/2010

בני בן 4.8 שנים ומאוד בררן באוכל. הוא כמעט לא אוכל כלום, למעט דברים מאוד ספציפיים ולא מגוונים כמו: פתיתים, שניצל (מעדיף מוכן), קורנפלקס וכד'. אתמול למשל היינו בקניון ושאלתי אותו מה רוצה לאכול (אפשרתי לו בחירה בין פיצה למקדונלדס) והוא אמר שמעוניין בפיצה וביקש גם קולה. לא התנגדתי לקולה (הבנתי שמלחומות בעיין הזה של השתייה הלא בריאה, מיותרות) ומה שקרה שהוא שתה מהקולה והחליט שהפיצה לא טעימה לו ובסופו של דבר לא אכל כלום. ראשית אציין כי אני כבר יודעת שלא צריך לנהל איתו מלחמות על אוכל ואם אומר שלא מעוניין לאכול, אז פשוט לעזוב אותו בלי שכנועים וכו'. אבל, שאלה אחת- האם עלי לוותר לו גם בעניין הקינוח? הוא תמיד מבקש משהו מתוק כמו גלידה וכו' ואני אוצרת לו שיקבל רק לאחר האוכל. אתמול אחרי שלא אכל את הפיצה ביקש גלידה ואני סרבתי בטיעון שלא אכל את ארוחת הערב שלו. האם פעלתי נכון? לדעתי אני לא צריכה לוותר לו לגמרי ולאפשר לו רק להנות מהמתוקים. שאלה שניה- פעמים רבות אנחנו מכינים ארוחות ערב מגוונות ושונות ובני לא אוכל כי הוא לא אוהב. שוב, אנחנו לו נלחמים איתו ומאפשרים לו לא לאכול. השאלה- האם עלי להציע לו דברים אחרים שהוא כן אוהב? למשל: קורנפלקס הוא כמעט אף פעם לא מסרב. אבל לדעתי זו בעיה כי גם, הוא תמיד יאמר לכך כן ולא יאמר דברים אחרים וגם הבנתי שילדים צריכים ללמוד שמה שהכנו באותו היום לאכול זה מה שיש ואנחנו לא "מסעדה". מה עלי לעשות? האם לדאוג שתמיד יהיה על השולחן דברים שהוא אוהב או רוצה? (קורנפלקס, שניצל וכו'") או שלהמשיך ולהכין גם עבור יתר בני הבית ואם לא רוצה פשוט להניח לו ושלא יאכל?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 4.8- בררן מאוד באוכל

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בררן באוכל

סמדר ריינר
    29/04/2010

שלום לירן,
    נראה שאת הפנמת מבחינה התנהגותית שלא צריך להילחם אבל בפנים את עדיין לא הרפית ואת מודאגת ודרוכה. את צריכה לנסות להפסיק לדאוג, הוא מרגיש שזה נורא חשוב לך אפילו כשאת לא נלחמת.
    בנוגע לשאלותייך, אז כן, את עושה נכון כשאת לא נותנת קינוח, ואכן אין צורך להציע לו משהו חליפי, שיאכל מה שיש. זה לא אומר שאי אפשר להתאים עבורו אם הוא אוהב שניצל ולא קציצה למשל, אבל קורנפלקס זה משהו אחר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו