טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
לאחרונה ילד שלי בן 7.5 התחיל להתעניין על תהליך הקבורה, ושואל כל מני שאלות שאני לא יודעת איך לענות עליהם. כמו לדוגמא: איך בדיוק קוברים בן אדם? האם רואים אותו כשהולכים לבית הקברות? האם שקוברים אותו נכנס לו חול ואדמה לאף וכו. אשמח לקבל הנחיות איך נכון לענות לו על השאלות האלו.
תודה, נוגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
שלום נגה, העניין הוא לא איך להסביר לו לדעתי אלא איך לדבר איתו על הסיבה לשאלות שלו. אני חושבת שקודם כל צריך להתעניין למה הוא שואל. כפי הנראה יש לו סקרנות לדעת מה קורה אחרי המוות ואיך זה מרגיש. זו לדעתי השאלה האמיתית, אבל יכול להיות שיש לו סיבות אחרות. אני חושבת שחשוב להסביר לו , בהתאם לאמונה שלכם כמובן שלא מרגישים כלום אחרי המוות, או שאחרי המוות החלק המרגיש והחושב עולה לשמיים ורק הגוף נשאר ולא מרגיש כלום. בהמשך אפשר לענות לו על השאלות פשוט את האמת. הוא כבר מספיק גדול, ויכול לשמוע, שיש כל מיני מנהגים. בדת שלנו יש את המנהגים האלה, שעוטפים את הגופה בבד מיוחד שנקרא תכריכים וכך שלא רואים מבחוץ את האדם, והבד גם מגן עליו שלא ייכנס חול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
פסיכיאטר ילדים בכיר. מומחה בפסיכיאטריה ילדים ונוער, הפרעות קשב וריכוז, מתן ייעוץ פסיכולוגי, פסיכותרפיה, אוטיזם, גיל ההתבגרות, הפרעות חרדה, הגיל הרך
... קרא עוד