איך להסביר לילד בן 7.5 על קבורה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• איך להסביר לילד בן 7.5 על קבורה
    נוגה
    29/04/2010

שלום,

לאחרונה ילד שלי בן 7.5 התחיל להתעניין על תהליך הקבורה, ושואל כל מני שאלות שאני לא יודעת איך לענות עליהם.
    כמו לדוגמא: איך בדיוק קוברים בן אדם? האם רואים אותו כשהולכים לבית הקברות? האם שקוברים אותו נכנס לו חול ואדמה לאף וכו.
    אשמח לקבל הנחיות איך נכון לענות לו על השאלות האלו.

תודה,
    נוגה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך להסביר לילד בן 7.5 על קבורה.

סמדר ריינר
    29/04/2010

שלום נגה,
    העניין הוא לא איך להסביר לו לדעתי אלא איך לדבר איתו על הסיבה לשאלות שלו. אני חושבת שקודם כל צריך להתעניין למה הוא שואל. כפי הנראה יש לו סקרנות לדעת מה קורה אחרי המוות ואיך זה מרגיש. זו לדעתי השאלה האמיתית, אבל יכול להיות שיש לו סיבות אחרות. אני חושבת שחשוב להסביר לו , בהתאם לאמונה שלכם כמובן שלא מרגישים כלום אחרי המוות, או שאחרי המוות החלק המרגיש והחושב עולה לשמיים ורק הגוף נשאר ולא מרגיש כלום. בהמשך אפשר לענות לו על השאלות פשוט את האמת. הוא כבר מספיק גדול, ויכול לשמוע, שיש כל מיני מנהגים. בדת שלנו יש את המנהגים האלה, שעוטפים את הגופה בבד מיוחד שנקרא תכריכים וכך שלא רואים מבחוץ את האדם, והבד גם מגן עליו שלא ייכנס חול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו