טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
גיסתי ילדה לפני חמישה חודשים, וביתי בת השנה ושמונה חודשים הגיבה בצורה יפה מאוד לתינוק החדש. חשוב לציין כי אנו מאוד קרובים וגיסתי מאפשרת לביתי להתקרב לבנה ולעזור בטיפולו לשחק איתו ולחבק אותו.
רק היום ביתי מתחילה להראות סימני קנאה, התנהגות מאוד ילדותית, וחיקוי של התינוק היא מבקשת בלי סוף חיבוקי ממני ולפעמים מתעוררת באמצע הלילה ומבקשת חיבוקי.
ביתי נמצאת איתי כרגע בבית היא אמורה להכנס לגן בספטמבר הקרוב ואני בהריון בחודש החמישי להריוני, עדיין לא נאמר כלום לביתדי על ההריון.
כיצד עליי להגיב להתנהגותה של ביתי, והאם לתת לה חיבוקי בכל פעם שהיא מבקשת.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
את אומנם לא שיתפת את ביתך בהריון, אך יכול להיות שהיא שמעה מהסובבים אותה על כך? האם היא שמה לב שמשהו השתנה אצלך? האם פיזיולוגית כבר גדלת? ואיך הרגשתך הפיזית? ילדים מרגישים. סביר להניח שהוא מרגישה שמשהו קורה, לוא דווקא עם קשר לתינוק של גיסתך.
אני ממליצה לך לקרוא מאמרים בנושא באתר שלי כדי להכין אותה.
בהצלחה,
נעמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
פסיכיאטר ילדים בכיר. מומחה בפסיכיאטריה ילדים ונוער, הפרעות קשב וריכוז, מתן ייעוץ פסיכולוגי, פסיכותרפיה, אוטיזם, גיל ההתבגרות, הפרעות חרדה, הגיל הרך
... קרא עוד