מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- "יריבות" בין אחיות, ארוחות, צעקותדקלה29/04/2010
יש לי שתי בנות, 3.2 ו- 1.8 - רציתי לדעת מה הדרך הנכונה לפעול כשהן רוצות כל הזמן את מה שיש לשניה. אני מבינה שההמלצה לגילאים גדולים יותר היא פשוט לאפשר להן לפתור את ה"ריב" בעצמן, אבל אני מרגישה שהן קטנות מידי עדיין. ברוב המקרים אני מנסה לעניין מישהי מהן במשהו אחר, הבעיה היא שאם זה עובד השניה מייד רוצה את אותו הדבר ובכל זאת קיים גבול לכמות הדברים שניתן לקנות אותו הדבר פעמיים.....
סיטואציה אחרת היא שאם הבת הגדולה לוקחת צעצוע מהקטנה ואני נוזפת בה ומאלצת אותה להחזיר את האבדה, היא תיגש אל אחותה ותגיד לה: "הי, בייבי, את יכולה לתת לי את ... בבקשה" והיא תתן לה...... אולי זה נשמע מצחיק מהצד, אבל אני מתלבטת אם אני אמורה לאפשר את הסיטואציה, מעבר לחוסר צדק ש"אני" חווה גם נוצר מצד שאני אמרתי "לא!" ויצא "כן"......
נושא אחר הוא הארוחות, שתי הבנות בגן ולכן חשוב לי מאוד שתאכלנה ארוחת ערב מזינה ובשרית, אבל רוב האפשרויות נזרקות בסוף היום לפח ואני מודה שאני לא מסוגלת לעמוד ברוב ההמלצות.
- לא להציע משהו אחר - "הלב" שלי נשבר שהן תלכנה לישון ללא ארוחת ערב...."
- להסב כולם יחד - כמעט בלתי אפשרי, בעלי חוזר מאוחר ואני (בהעדר הגדרה אחרת) צמחונית
ובנוסף הבת הגדולה מתעקשת שנאכיל אותה (הקטנה אוכלת לבד) ואני יודעת שאני לא אמורה לעשות את זה, אבל כשמנגד עומדת האפשרות ללכת לישון ללא אוכל, אני נכנעת ומאכילה.....
ונושא אחר - הגדולה נוטה לצעוק או "להתבכיין" בסיטואציות שונות, מה הדרך העדיפה למיגור התופעות, עונש? (time out) או התעלמות? או שליחה לחדר? ומצד שני (בנוגע לצעקות) אני אמורה לתת לה אפשרות לתת ביטוי לתיסכול, אז לאפשר?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה לתגובה, תודה רבה
דקלה06/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעד כה לא קיבלתי תשובה, אשמח להתייחס
דקלה14/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיריבות בין אחיות, ארוחות וצעקות
סמדר ריינר14/05/2010שלום דקלה,
נשמע שהבנות מנהלות אותך ואת חשה חסרת אונים. במצב הזה הן גם מוציאות את התסכול אחת על השניה, זה לא קשור ליריבות ביניהן זה קשור לתחושה שהן לא מוחזקות כי אין כנראה תחושה של "בעל בית" אמיתי רוב הזמן. לא נראה לי שזה משהו שייפתר בצרור עיצות באינטרנט, אלא כדאי לך לקבל הדרכת הורים מסודרת.
בינתיים, כדאי שתנסי לארגן תוכנית לשעות שאתן ביחד, לחלק מהזמן כדאי לך אם יש לך אפשרות לארגן עזרה - סבתא, בייבי סיטר, בעל שחוזר פעם בשבוע מוקדם יותר, כדי שיתאפשר לך להקדיש לפעמים זמן לכל אחת מהילדות לחוד.
עצם ההבניה והתוכנית (היום הולכים לגינה, אחר כך נחזור ונעשה יצירה בבית) וההודעה מראש על מה הולך להיות ועמידה בכך כמובן, כבר יעשו קצת סדר ויעזרו לתת לילדות תחושה שיש ניהול לעניינים. כמובן שבנוסף את צריכה פחות להתרגש מהבכיינות, המניפולציות והצעקות, כי כל פעם שאת מגיבה לזה וגרוע מכך נענית לתביעות שיש מאחורי זה זה מחזק את הישנות הדפוס.
חשוב שתחליטי על מה חשוב לך להתעקש ותציגי זאת בטון ברור והחלטי. כנראה שאת משדרת חוסר ביטחון רב, והבנות לא "קונות" שמה שיש לך להציע - כדאי להן לסמוך עליו ולקבלו. הן זקוקות לדמות חזקה, ובטוחה בעצמה, ואז לא יהיה צורך בעונשים או בהליכה לישון ללא ארוחת ערב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)