מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התמודדות ילדים עם אובדןזוהרה30/04/2010
שלום. אני אמא לשני ילדים בן בן 7 ובת בת כמעט 4.
הייתי הריון והילדים ציפו לאחות קטנה. שלושה שבועות לפני הלידה היא מתה.
קיבלנו ייעוץ מעובדת סוציאלית, סיפרנו לילדים. כל אחד הגיב אחרת. הבן דרש תשובות למה זה קרה? והלך לחקןר. הוא הגיע למסקנות שאמרנו לו שהן נכונות. הבת שאלה איפה היא...
היה שבוע מטורף, באו הרבה אנשים, כמו לשבעה. קברנו את התינוקת אבל הילדים לא יודעים את זה.
היום, לאחר חודשיים, אני כבר לא בוכה לפניהם, הבית חזר למסלול רגיל, כולל תפקוד מלא שלנו ההורים, מצב הרוח בסדר. הם לא מדברים איתנו על זה וחשבתי שעבר, אבל גיליתי שלא.
הבת כל הזמן משחקת עם הבובות שלה שכאילו הן בהריון ומתות להן התינוקות. היא גם חזרה לספר לכולם מה שקרה. הבן מסתבר, מדבר על זה כל הזמן אצל חברים שלו.
אני לא יודעת אם לפתוח את זה מחדש בבית או לתת להם את הפורקן כמו שהוא עכשיו. לספר על הקבר? לא לספר? לדבר? לא יודעת... הבן אמר לי שהוא רוצה אח או אחות קטנים. אמרתי לו שגם אנחנו רוצים ושננסה.
מה לעשות?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמודדות עם אובדן
סמדר ריינר30/04/2010שלום פרי,
אכן קרה לכם דבר מצער ועצוב מאוד. מעניינת אותי השאלה מדוע לא סיפרתם להם על הקבר? יכול להיות שגם אתם לא סיימתם לעבד את כל העניין, ושמירת הסוד אודות הקבר מסמלת שמירת החלק שאיתו לא רציתם להשלים עד הסוף ולעבד אותו, כאילו מחוץ לעיבוד הכללי והגלוי של כל העניין.
בדרך כלל באבל הקבר או הלוויה הם חלק מהתהליך שבו אנחנו עדים לכך שהעניין סופי ונאלצים להתחיל להשלים איתו.
אני חושבת שהעניין לא מעוכל עד הסוף אצל המשפחה שלכם, ושווה אולי לערוך שיחה נוספת לגבי העניין, לא ברמה העובדתית אלא ברמה הריגשית - של מה מרגישים סביב העניין הזה. איזה שאלות ריגשיות עולות - פחדים סביב מוות, שאלה לאן הולכים הגוף והנשמה אחרי המוות וכו'.וכן, אם עולה השאלה מה נעשה עם הגוף של התינוקת - להגיד את האמת.
עם הילדה הייתי מנסה לעבוד במשחק , אם היא מאפשרת, ודרך הבובות, לשאול אותה מה היא חושבת שקורה עכשיו עם הבובה שמתה, לתת לה לדבר את הפחדים והדאגות שלה לגבי העניין דרך הבובה ואז אולי להציע גם סגירה מרגיעה יותר, דרך הבובה, נניח שהבובה עלתה לשמיים למקום שבובות נחות בו ועכשיו היא רגועה ומשחקת שם וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)