מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לחוצה ומוטרדת ממה שראיתי..אמא מודאגת01/05/2010
ראיתי (ללא ידיעתו) את בני בן ה-11מתחת לשמיכה עם חברו בן ה11 כאשר החבר רוכן מעליו בתנועות מגונות. לא ראיתי בדיוק מה קורה כי זה היה מתחת לשמיכה אבל ממה שראיתי ככל הנראה בני היה ללא מכנסיים והחבר מעליו. נחרדתי והרעשתי בכוונה כדי לגרום להם להפסיק. לא פעלתי מיידת כדי לא לגרום להם טראומה אולם אני לא נרגעת ממה שראיתי ומרגישה שאין לעבור על כך לסדר היום . נראה שזה שנעשה בהסכמה ולאבכפייה ובכל זאת הם רק בני 11 !!. מאותו רגע אני מקפידה שהדלת תישאר פתוחה אבל מעבר לכך, האם נכון לאמת אותו מול מה שראיתי? האם לנהל רק שיחה בנושא? האם נכון לתת אולטימטום בעניין שכזה? או שזהו תהליך בדיקה נורמטיבי של בן 11 מתבגר? האם זה מעיד על נטייה מינית ? אני מאד לחוצה וצריכה ייעוץ. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחוצה ומטרדת
סמדר ריינר01/05/2010שלום לך,
אני מבינה שאת מוטרדת, קשה לנו לחשוב על ילדינו התמימים כעל יצורים מיניים. אבל הם גם כאלה, מה לעשות. לילדים יש יצריות מינית וסקרנות מינית מגיל ינקות, אומנם זה שונה ממיניות בוגרת אבל זה קיים.
את מרגישה ובצדק שהתערבות גסה מדי עלולה לגרום לטראומה.
לא ניתן לדעת כמובן בשלב הזה האם הדבר מעיד על נטייה מינית, וגם אם כן, מניעה של הדבר הזה והבעת דיעה נגד זה לא ימנעו את הנטייה אם היא קיימת אלא רק ידחו בכמה זמן את המימוש שלה ויגרמו ילד שלך לחוש שלא מקבלים אותו כמו שהוא. התנסויות הומוסקסואליות הם חלק ממסע ההתבגרות המינית של נערים רבים, אך זה לא אומר שהם הופכים להומוסקסואלים כבוגרים.
קודם כל חשוב שתירגעי, לא קרה שום אסון. הבן שלך עומד בפתח גיל ההתבגרות, הוא זקוק לפרטיות ולאפשרות לסגור דלת בחדר שלו, את לא יכולה לשלוט על קצב ההתבגרות שלו ועל הסקרנות שלו. את יכולה וחייבת לשלוט על דברים שמסכנים את חייו כמו שימוש בסמים, נטיות אובדניות, או עבירות על החוק, חס וחלילה. את יכולה להמליץ לו ולהציע דוגמה אישית לגבי אורח חיים נכון מבחינת השקעה בלימודים, עיסוק בספורט, חיי חברה ותזונה נכונה, את פחות יכולה להכריח. זה גם לא יעיל בגיל הזה. גם לגבי הנושא הזה אותו דבר, לא מדובר פה בעבירה על החוק, אלא אם כן הוא הכריח את אותו הילד, ולא מדובר פה בסכנת חיים. גם לא נכון שאת תדברי איתו על זה עדיף שאביו יעשה זאת.
מבחינה מעשית מה שאני יכולה להציע הוא שיחה של האב עם הילד, שיחת "גברים" כללית על הנושא של הבגרות המינית שנמצאת בפתח, ועל כך שאם יש לו שאלות, אבא נמצא ופתוח לשיחה ולשאלות, ושסקרנות מינית היא דבר חיובי וטבעי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)