מה מקור החרדה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מה מקור החרדה
    איילת
    01/05/2010

בני בן 6 וחצי, PDD בתפקוד גבוה מאוד, לומד בבית ספר רגיל בכיתת תקשורת.
    אנחנו ההורים וגם המורות שלו רואים כל הזמן התקדמות נפלאה בקצב הלימודים- אבל בהרבה מאוד מקרים ניכר שמשהו פנימי בילד שלי, גורם לו לחרדה שמונעת ממנו להתקדם, להתנסות, לשתף פעולה במצבים מסויימים. למשל- עבודה על מחשב עם עכבר: "אני לא מסוגל, אני קטן מידיי" ממש נלחץ שאשחרר אותו ומפחד להתקרב לעבודה עצמאית במחשב. מצד אחד נראה עליו בבירור שהוא ממש היה רוצה לשחק- אבל יש לו פחד להיכשל במשימה ולהצליח כמו ילדים אחרים. הוא מראש נמנע , ובהתנהגות חרדתית. אנחנו כל הזמן מחזקים אותו, תומכים בו שהוא "אלוף" ויצליח וכו' וכלום לא עוזר.
    גם למשל בערב יום העצמאות- ברגע שהיו זיקוקים הוא נכנס למצב סטרס שכלל צרחות ואטימת אוזניים עם הידיים (שלצערי גם גרר התנהגות דומה מילדיי שקטנים ממנו האחרים)
    מה שאילץ את כל המשפחה לחתוך את הערב וללכת הביתה.

ההשערה שלי היא שהוא נמצא במצב של חוסר ביטחון עצמי וחיזוק נקודה זו אצלו עשויה לעזור לו.
    חשבתי על חוג כמו רכיבה (טיפולית) על סוסים וחוגים משימתיים והישגיים שיעזרו לו להרגיש "פייטר", חזק, אלוף.......

הוא ילד מאוד נבון - וה"דבר הזה" מעכב אותו ומשנה לנו תוכניות כאלה ואחרות גורליות לעתיד הלימודי והחברתי שלו......

אשמח אם תוכלי לעזור לי ולהאיר לנו את הדרך......

תודה,
    איילת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה מקור החרדה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מקור החרדה

סמדר ריינר
    01/05/2010

שלום איילת,
    אני לא מכירה את הילד שלכם ולא בטוחה שאני יכולה לדעת מה מקור החרדה שלו, מה גם שאני לא חושבת שבכל הדוגמאות שאת מתארת החרדה היא אותה חרדה.
    צריך להבין שילד עם PDD גבוה ככל שיהיה הוא ילד שבסיס ההפרעה שלו היא חרדה תהומית.
    במיוחד תפס אותי המשפט הלפני אחרון שלך, :"הוא ילד מאוד נבון וה"דבר הזה" מעכב לנו תכניות כאלה כלאה ואחרות לעתיד הלימודי והחברתי שלו"
    יכול להיות שה"דבר הזה" הוא ה-PDD שאתם הייתם רוצים, ובצדק מבחינתכם שייעלם ולא יפריע, כי הוא ילד נבון. אבל זה שהוא נבון זה לא אומר שאין לו בעיה. ואכן טבעי להניח שיהיו קשיים בעתיד הלימודי והחברתי שלו עם האבחנה שיש לגביו. יכול להיות שעם זה קשה מאוד להשלים עדיין.
    לפי הבנתי החרדה מהזיקוקין קשור ישירות ל-PDD כיוון שהרעשים והאורות חודרים את מעטפת ההגנה שלו ומשאירים אותו חסר אונים. החרדה מהעכבר של המחשב, היא צירוף של העניין הזה ובתוספת התחושה שאתם לא מקבלים את הקצב שלו והמגבלה שלו, ואת העובדה שהוא לא תמיד יכול, והוא לא בהכרח תמיד רוצה ויכול להיות "אלוף". כאן זו גם יכולה להיות תגובה ללחץ שאתם אולי מפעילים עליו, בלי להתכוון, כיוון שאינכם רוצים להשלים עם המגבלה שלו ולא רוצים לראות את עדויות לכך שהוא לא תמיד יכול ולא בהכרח התוכניות ל"עתיד הלימודי והחברתי" שלו יהיו כמו שאתם רוצים.
    לכן, הצעתי היא שתרפו קצת ותנסו לקבל את הילד המיוחד שלכם כמו שהוא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו