מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בת שנתיים וחצי והתמודדות עם שכול...לילך02/05/2010
אני אחות שכולה, ויש לי ילדה בת שנתיים וחצי מאוד חכמה.
היא שואלת ללא הרף שאלות על אחי הבכור, איפה הוא, והיא מדברת עליו ללא סוף.
היא שואלת אותי אמא למה הוא לא עונה?
מביאה לי את הטלפון אמא קחי תתקשרי אליו
אם מישהו מצלצל בדלת היא מיד אומרת ואיי זה הוא...
היא רואה [ בבית הוריי] את חדרו, רואה תמונות שלו רואה את ארון הבגדים ונראה לי שהיא מתרגזת שהוא כל כך מוחשי אבל לא באמת...
שאלתי היא מה עונים לילדה כזאת?
יש לציין שאני לא מדברת איתה עליו אלא זו היא שמדברת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמודדות עם שכול
סמדר ריינר02/05/2010שלום לילך,
לא ציינת מתי נהרג אחיך, האם זה משהו טרי. זה נשמע שהילדה סופגת אווירה מסויימת ותחושות גם אם הם לא מדוברות.
לילדה בגיל הזה עדיין קשה לתפוס את הסופיות של המוות, וגם אם תסבירו לה יהיה לה קשה להבין מה המשמעות שהוא לא יחזור.
יש לי הרגשה, שברמה הריגשית, גם אתם לא לגמרי השלמתם עם זה וזה עובר אליה חזק מאוד גם ללא מילים.
אתם יכולים לנסות להסביר לה, אם זה מסתדר עם האמונות שלכם, שהוא עלה לשמיים ונח שם, אבל הוא לא יכול לחזור לפה.
אתם יכולים לקנות בחנות ספרי ילדים ספרים שמסופר בהם על קרובי משפחה שנפטרו ומיועדים לילדים ולנסות להסביר לה.
ייתכן שגם אתם זקוקים לעזרה בעיבוד האבל שלכם כי אין ספק שזה עובר אליה גם בלי מילים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלילך
לילך02/05/2010הוא נהרג בצבא לפני 6 שנים על ידי מחבל.
היא עדיין לא הייתה בחיים.
היא נולדה לתוך המציאות ולתוך הבית האבל.
היא עשתה משהו להוריי מילאה איזשהו חלל, הביאה אור לבית, אבל אנו לא מתעלמים מאחי שהיה חי ונוכח בבית.
היה ואינו עוד. אך ישנו בתמונות ובדיבורים זה לא משהו שהייתי רוצה שיישכח ועל אחת כמה וכמה שהיא תדע ותכיר את סיפור נפילתו.
שאלתי הייתה האם זה בסדר שהיא מדברת עליו בגיל כה צעיר? האם לענות לה? לתקן אותה? מה לעשות כאשר היא מתרגזת שהוא לא עונה לה בנייד?היא לוקחת טלפון מפלסטיק ומנסה לחייג...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל
סמדר ריינר02/05/2010שלום לילך,
ברור שיש משהו מאוד מוזר בכך שביתך חיה את האבל על אחיך שנהרג לפני שהיא נולדה, אבל הדרך להתמודד עם זה היא בודאי לא למנוע ממנה לדבר על כך. היא מבטאת תגובת אבל לא פתור של כל המשפחה שלכם, והפיתרון הוא שהמשפחה תתמודד עם האבל. יש משהו בנוכחות שלו שכנראה כל כך חי עדיין אצלכם, שהיא ממש בטוחה שהוא חי, היא לא מבינה למה הוא לא בא. זה מה שלא נורמלי כאן, אצל הילדה אין משהו לא נורמלי, אלא היא מבטאת מה שהיא קולטת כנראה בבית הורייך.
נראה לי שכדאי שתיגשי לייעוץ יותר מסודר לגבי הנושא. לגבי השאלות ששאלת מה להסביר לה, אין לי מה להוסיף מעבר למה שצעתי בתשובה הקודמת. אני גם לא בטוחה שהיא תבין מה שתסבירו, כי ילדים בגיל הזה לא תמיד מבינים את משמעות המוות, מה גם שההסבר הזה יחוויר לעומת האווירה בבית כאילו הוא עדיין חי וכל רגע יחזור לחדר שלו וילבש את המדים שלו. זה הדבר שצריך לטפל בו.
את יכולה לנסות לתקן אותה, אבל אני לא בטוחה שזה ישנה משהו לאור מה שהסברתי. זה בעצם לשדר לה מסר כפול, - מצד אחד אווירה שהוא עוד רגע חוזר ומצד שני אומרים לה שהוא לא יחזור. לא נראה לי שיש טעם בזה ללא טיפול כולל בעניין האבל הלא פתור אצלכם במשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)