הפרעות שינה והתנהגות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הפרעות שינה והתנהגות
    מיטל
    02/05/2010

שלום,
    שמי מיטל ואני אמא לילדה בת שנתיים וארבעה חודשים ותינוק בן חצי שנה.
    ביתי בת השנתיים וארבעה חודשים מתעוררת באמצע הלילה בבכי היסטרי , עצבני וממושך מאוד. אנו ניגשים אליה ומנסים להרגיעה: שואלים אם היא רוצה מוצץ, חלב, שמיכה וכו'. לעיתים היא נענית להצעות אך לרוב הבכי נמשך ונמשך. הדבר קורה פעמיים בלילה אחד.
    כמו כן, ביום היא נוטה לבכות הרבה כשהיא מבקשת משהו והיא נענית בסירוב, היא רוקעת ברגליה ובוכה המון וכאשר היא לא נענית היא תמיד תמצא דרך "להוציא" משהו אחר כתחליף.
    ההתארגנות בבוקר לגן גובה מאבקים רבים והתנגדויות: היא מסרבת ללבוש בגדים ורק על ידי הצבת אופציות שונות לבחירה בסופו של דבר הדבר נעשה.
    משיחות שהיו לי אם הגננת שלה היא טוענת ש'היא בסדר' והרבה פעמים מבקשת ללכת לישון.
    אני אם שבסך הכל מציבה גבולות ומעניקה המון חום פיזי ורגשי (ביטויי חיבה ואהבה, חיבוקים ונשיקות חזקות).
    דבר נוסף: אם אני אומרת משהו קורה לא אחת שהיא לא מקשיבה ועושה ההפך. למשל: אם אני מבקשת לא לגעת בכוס הקפה החמה היא נוגעת ומבקשת להשקות אותי בעצמה, אם אני אומרת לא לשכב על אחיה התינוק היא עושה זאת.
    אני מרגישה שהיא ממש מטישה אותנו והכל כל כך קשה איתה.
    אודה לכם על עצתכם,
    אמא מודאגת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות שינה והתנהגות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעות שינה והתנהגות.

נעמה סבג שמש
    03/05/2010

מיטל שלום,

זהו גיל של בדיקת גבולות ומתפקידך- להציב אותם.
    בנוסף, תיארת התנהגויות המצריכות פיתוח כישורים רגשיים והתנהגותיים של ביתך. חשוב ללמד אותה ע"י משחק ודוג' אישית, התנהגויות חברתיות.
    כמו כן, חשוב לשקף לה רגשות ולתאר לה במילים את החוויה שהיא ואף את חוות עקב התנהגות כזו או אחרת.

נושא השינה הוא פועל יוצא להצבת הגבולות. חשוב לעשות זאת תוך אינטליגנציה רגשית. את מוזמנת לקרוא על כך במאמרים באתר שלי.
    הרבה התמדה!

נעמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו