התנהגות בגן

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התנהגות בגן
    יפעת
    24/10/2007

בני בן שנה ושבעה חודשים, ומגיל חצי שנה הוא בגן וממש הסתדר נפלא. והמטפלות אהבו מאוד ותמיד שיבחו אותו שקל לטפל בו והוא ילד מקסים. השנה הוא המשיך ללכת לאותו גן עם אותן מטפלות אך משום מה בחודש האחרון חל אצלו שינוי בשעות הגן. המטפלות אומרות שכל היום הוא בוכה וכל פעם שהוא שומע רעש הוא בוכה ללא הפסקה. כמו למשל של משאית או אופנוע או אפילו בלנדר, ולפעמים גם בלי סיבה כך הן אומרות. יש לציין שכשהוא איתי בבית לפעמים יש רעשים כמו שציינתי כמו למשל משאית אז הוא עוזב את המשחקים ובא לחבק את הרגל שלי למשל ואני מסבירה לו שזה בסה"כ משאית ושהכל בסדר אז הוא נרגע וחוזר לשחק במשחקיו וכל זה בבית הוא ממש לא בוכה ועדיין ילד מקסים. אבל בגן המטפלות אומרות שהוא כל היום בוכה. ולא היה לו שום שינויי חדש בחייו. יש לציין שיש לו דלקות חוזרות באוזניים וירידה קלה בשמיעה שאולי קשורה לזה. אודה לתשובתך המהירה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות בגן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התנהגות בגן

שרון באומל
    25/10/2007

שלום יפעת
    סביב גיל שנתיים, עם התפתחות הכלים הקוגנטיביים, ילדים מתחילים לפחד מכל מיני דברים. יכול להיות שבנך מפחד מרעשים דווקא עקב הקושי בשמיעה. ייתכן שהרעשים נשמעים לו לא ברורים. הייתי ממליצה לדבר עם המטפלות בגן לנהוג באותה דרך שאת נוהגת על מנת להרגיעו. בנוסף, הייתי מנסה דרך משחק או סיפור לנסות לדובב אותו (ברמה שלו) מה מציק לו בגן. אפשר לומר משהו בנוסח "עכשיו בגן כשאתה שומע כל מיני רעשים בחוץ, אתה מתחיל לבכות. אני מרגישה שהרעשים מפחידים אותך". אפשר לתת לו חפץ מעבר (כמו דובי או שמיכה, שהוא יכול להביא מהבית ולאחוז בו בשעת מצוקה.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית
    w

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו