שלום

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שלום
    אורטל
    02/05/2010

אני אמא לתאומים בני 8 בן ובת. מאז הולדתם בני מתנהג באופן תמידי כאילו שהוא המקופח מבין שניהם למרות שמעולם לא התנהגנו איתם באופן שמצדיק זאת, אנו הורים מודעים ומעולם לא הפלנו ביניהם. לבני ישנם רגשי נחיתות שלדעתי הם פשוט אחת מתכונותיו המולדות לצערי. בני מציק לאחותו ללא הרף, והיא סופגת זאת בגדלות נפש. ישנין מספר התנהגויות ואמירות שלו שמטרידים אותי כגון - "כשאהיה גדול אהיה חייל כדי שיהיה לי נשק ואוכל לירות בעצמי ", " העולם הזה דפוק" וכהנה וכהנה. היינו בטיפול פסיכולוגי במשך שנה אך לא עלה דבר..

קצת רקע-כשהריתי לאחר טיפולים נקלטו 3 עוברים ובהמלצת רופאים ביצענו דילול שזאת הייתה חוויה טראומתית מאוד עבורי. לפני כשנה שמעתי את בני אומר לחברתי "כשאמא שלי הייתה בהריון היה לה בבטן עוד אח ואני הרגתי אותו עם חרב". חשוב לי לציין שאף אחד במשפחה או במעגל הקרוב לא יודע על הדילול ולעולם לא אספר זאת לילדי משום שמבחינתם המחשבה שזה יכול היה להיות אחד מהם מחרידה למדי. אנו לא שוחחנו על העניין מעולם בקרבתם, מה גם שזה נושא כאוב לשוחח עליו בכלל. אינני יודעת אם המשפט הזה שבני אמר נובע מאיזושהי ידיעה, קראתי מאמרים על כך שעוברים חשים את אחיהם ברחם. יש לבני בעייה רגשית ובאופן אינטואיטיבי ייחסתי זאת לדילול שעברתי וכשבני אמר את מה שאמר זו היתה אסמכתא עבורי לכך שיתכן שזה המקור לבעיה. חשבתי לפנות לטיפול בהיפנוזה כדי לחקור את העניין, אשמח לקבל עצה/ המלצה. תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן 8

סמדר ריינר
    02/05/2010

שלום מיכל,
    אשמח אם תפרטי יותר מה היה כשהייתם בטיפול. קצת מוזרה בעיני ההערה שלך שלא עלה דבר, בכל זאת הייתם שם שנה שלמה, לא נאמר לכם דבר? אני מניחה שבכל זאת זאת קרו שם דברים ונאמרו לכם דברים, חשוב שתפרטי קצת אם ניתן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלתך

אורטל
    02/05/2010

הטיפול הפסיכולוגי היה במסגרת בית ספרית שכן עלה החשש שבני סובל מהפרעת קשב, הטיפול היה בחלקו עם שנינו (אנו ההורים) ואיתו למשך כ-20 דקות שבהן שוחחנו על הדינמיקה הבלתי אפשרית בבית ( שכן הוא מציק לאחותו באופן בלתי פוסק כפי שציינתי, מתחצף, קשה לו לקבל סמכות וכו', דברים שעל פניו נראים טריוויאליים אך בהתנהלות היומיומית אין שעה אחת של נחת... ובנוסף היו לו ביעותי לילה במשך כ- 3 שנים שכיום פסקו לגמרי) . אני הרגשתי שאולי אנו זקוקים לייעוץ מקצועי וכך הגענו לפסיכולוגית בביה"ס. הטיפול לא העלה הרבה לטעמי משום שלא היה מקצועי מספיק (ואין באפשרותינו לממן טיפול פרטי) וברגע שבני לא אובחן כלוקה בהפרעת קשב די התנערו מאיתנו.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 8

סמדר ריינר
    03/05/2010

שלום מיכל,
    אני מבינה שנטיית הלב שלך היא לחפש גורם שקשור לבנך בלבד, אולי לנסיבות לידתו או לגנטיקה שלו. את חושבת שאולי טיפול בהיפנוזה יעזור. את יכולה לחפש באינטרנט באתר האיגוד של המטפלים המורשים להיפנוזה ולראות אם יש שם דרך לעזור לך.
    דרך החשיבה שלי היא קצת אחרת, ברשותך אני אפרט אותה ואת תבחרי מה שמתאים לך כמובן.
    את מציינת שאתם הורים מודעים ולא עושים אפליות. ייתכן. אבל הבן שלכם מרגיש אחרת. ברור כיום נוצר מצב שהילד שלכם מקבל יחס אחר עקב התנהגותו, וכבר לא ברור מה קדם מה - הביצה או התרנגולת וזה כרגע גם לא חשוב. מה שמשנה זו התוצאה - אין ספק שהילד לא מקבל אותו יחס כיוון שהוא לא מתנהג אותה התנהגות.
    יכול להיות שאתם כל כך מורגלים לקבל ממנו התנהגות תוקפנית שאתם מפרשים כך כל התנהגות שלו בצורה הזו, וכבר קשה להבחין מתי הכוונה אחרת, מתי הוא פשוט זקוק לתשומת לב, מתי אפשר פתור את הבעיה בלי כעס - יכול להיות שכבר נכנסתם למעגל "איבה ואכזבה" ולא אתם ולא היד יודעים לעצור אותו.
    לגבי הנושא של דילול עוברים - תתפלאי כמה ילדים "מרגישים" ומבינים סיפורים משפחתיים שקרו טרם לידתם בלי שאף אחד מדבר עליהם. זה עובר בתשדורת הסמויה בבית, ואפילו בחלומות בלילה.
    נראה שאתם צריכים לשקם את היחסים המשפחתיים. לדתעי זה לא יקרה על קסם או על ידי היפנוזה. גם לא חייבים כסף לטיפול פרטי. קיימות תחנות ציבוריות מקצועיות וטובות ששייכות למשרד הבריאות, קיימים מטפלים שעובדים במחיר מסובסד עם קופות החולים, אתם יכולים לנסות לקבל המלצה מאותה פסיכולוגית בית הספר או לקבל מידע באתר האינטרנט של קופת החולים שלכם.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אורטל
    03/05/2010

יתכן שאני מחפשת פתרונות מהירים, ובוודאי שגם לנו יש אחריות על התנהגותו, אך ההתמודדות היא כל כך קשה ומורטת עצבים בנוסף לכל קשיי החיים האחרים-להתחיל את היום או יותר נכון את הבוקר עם הזמזומים הבלתי פוסקים והמריבות וה"דווקא" . בשעה 8:00 בוקר אני כבר סחוטה...

תודה על תשובתך המנומקת, אעשה את הבדיקות, אני קצת חוששת מסטיגמה שתהיה לבן שלי על עצמו אם נתחיל מין סבב מטפלים.

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה:-)

סמדר ריינר
    03/05/2010

שלום מיכל,
    בודאי שקשה לך, זה מאוד מובן. ועל זה נאמר שהדרך הקצרה היא בסוף יותר ארוכה:-)
    תראי, סטיגמה יש לילד גם ככה אם יש לו בעיית התנהגות. גם לא בטוח שהוא זה שזקוק לטיפול, ייתכן שאפשר להתמודד גם בעזרת הדרכת הורים טובה.
    תתחילו לעבוד, בהתחלה יהיה קשה, אבל אם תעבדו ברצינות, תתחילו להרגיש תקווה ואחר כך גם תראו פירות ותרגישו סיפוק עצום.
    זו הזדמנות לצמיחה לכל המשפחה, וגם חשוב מאוד לטפל עכשיו כדי למנוע התדרדרות, תארי לך מה יקרה בגיל ההתבגרות?
    בהצלחה,
    סמדר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אורטל
    03/05/2010

יתכן שאני מחפשת פתרונות מהירים, ובוודאי שגם לנו יש אחריות על התנהגותו, אך ההתמודדות היא כל כך קשה ומורטת עצבים בנוסף לכל קשיי החיים האחרים-להתחיל את היום או יותר נכון את הבוקר עם הזמזומים הבלתי פוסקים והמריבות וה"דווקא" . בשעה 8:00 בוקר אני כבר סחוטה...

תודה על תשובתך המנומקת, אעשה את הבדיקות, אני קצת חוששת מסטיגמה שתהיה לבן שלי על עצמו אם נתחיל מין סבב מטפלים.

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו