מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בן שנתיים.אמא24/10/2007
בני בן שנתיים ילד נוח ומקסים להפליא בעל טמפרמנט רגוע מאוד.
2 שאלות:
1. בני החל לסרב להיכנס לאמבטיה ולהתרחץ מה שבעבר לא היה מעולם ואף אהב מאוד להתקלח. הכניסה לאמבטיה כרוכה במאבקים ובבכי לעיתים.אני תמיד אומרת לו שגם אמא ואבא מתקלחים כל ערב.
מדוע זה קורה? וכיצד אוכל לגרום לו לאהוב להתקלח?
2. בני מבלה הרבה עם חברו אחר הצהריים ומחקה אותו לעיתים קרובות מה שנראה לגיטימי לחלוטין בעיניי, הבעיה היא שאותו חבר מרבה לצעוק ולצרוח ולומר מילים לא יפות הוא גדול ממנו בשנה וכל פעם כשהם יחד הם צועקים ורבים, יש לציין שעם ילדים אחרים אין לו את זה וזה רק בהשפעת אותו חבר ספציפי. כיצד עליי לנהוג בסיטואציות הנ"ל? מובן לי שאינני יכולה למנוע ממנו להיחשף גם לדברים הפחות טובים אצל חבריו בכל גיל אך האם עליי לגנות את התנהגותו או פשוט להתעלם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל שנתיים "הנורא"
שרון באומל25/10/2007שלום לך
בגיל שנתיים (עם טווח שונות) מגלים ילדים הן את נפרדותם והן את עצמאותם, ועם שני גילויים אלו מגיעות ההתנהגויות של בדיקת גבולות (או בדיקת כוחם היחסי בעולם). אני חושבת שאת רואה זאת סביב האמבטיה. לפיכך, אני מציעה לשנות דברים הנוגעים לשעת האמבטיה. למשל: לקנות יחד עם הילד משחקים חדשים לאמבטיה, לעשות את האמבטיה בשעה אחרת (יש ילדים רבים שמפחדים מהאמבטיה בשעת החשיכה) או כל שינוי אחר העולה על רוחך. חבל להפוך את החלק הנעים הזה לשדה קרב.
לגבי החבר: אם התנהגותו של בנך היא כזו רק בחברתו - אני מציעה להתעלם. ייתכן והחבר נותן לו לגיטימציה לבטא חלקים מעולמו הפנימי שהוא מתקשה לבטא באופן עצמאי (כגון תוקפנות) וזה מאוד יכול להוסיף לבטחונו והרחבת עולמו. אני מציעה להשאיר את הדברים כמו שהם.
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית מומחית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
אמא28/10/2007לגבי האמבטיה קניתי דוקא משחקים חדשים והוא מאוד אוהב לשחק בהם, יש לציין שכאשר הוא כבר באמבטיה הוא לא נאבק והוא אף נהנה. אך כל הכניסה לאמבטיה, הורדת הבגדים וההגעה כרוכה במאבקים.
כמו כן גם ניסיתי לקלח אותו בשעות מוקדמות יותר עוד לפני שקראתי את תגובתך , כאשר היו תוכניות והיינו צריכים לצאת מהבית ולא היה שינוי.
לגבי אותו ילד , אין לי בעיה שהוא משתולל קצת ומשתובב בחברתו אני גם יודעת שהוא מאוד מתרגש כל פעם לראותו וזה חלק מהעניין.
הבעיה היא שהוא לומד ממנו דברים לא יפים כמו מילים לא יפות, וצעקות כאשר אינו משיג את מבוקשו מה שלא היה קיים קודם.
והחיקוי של אותו חבר נשאר גם כאשר הוא איננו.
אני תמיד מדברת איתו כאשר אני יודעת ששניהם הולכים להיפגש ואומרת לו שהוא ילד מקסים ושישחק יפה עם החבר וגם כאשר החבר צועק שלא יצעק ושיאמר שזה לא נעים כשצועקים, האמת היא שזה עושה את העבודה לפעמים ולפעמים אני מרגישה שהוא פשוט לא שולט בדחפיו ומחקה אותו.
האם אני נוהגת נכון ומה עוד עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמבטיה
שרון באומל28/10/2007שלום לך שוב
אני חושבת שאת נוהגת מאוד נכון והמשיכי כך.
בהקשר לאמבטיה - ייתכן וכדאי לנקוט בהצבת גבולות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)