מכתב של ילדה בת 8

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מכתב של ילדה בת 8
    מיטל
    03/05/2010

שלום, שמי מיטל ואני נשואה בשנית, אמא לקורל בת 8 מנישואים ראשונים, ולנועם בן 3 חודשים מנישואים נוכחיים.
    במהלך השנתים האחרונות , המהלך של הכנסת אדם חדש למסגרת , החתונה ההריון והלידה ,לא היה לי ספק כי יכולה זאת להיות תקופה לא קלה עבור קורל, שגדלה איתי 6 שנים לבד.
    תמיד הפנמתי זאת והשתדלתי לפעול בהתאם ,אך היה לי מאד קשה לקרוא את מה שכתבה.
    אמש דיברתי עימה שאין זה נאות להתפרץ לדברים כשאנשים משוחחים, וכי היא כבר בת 8 , ילדה בוגרת שעליה לדעת להתאזר בסבלנות.
    בערב שהיא שוב חזרה על אותו דבר , ביקשתי ממנה לכתוב על דף על השיחה ששוחחתי עימה.
    היא כתבה ובסוף הדף התחוור לי לראות שהיא כתבה " ..לא לקרוא לאמא גם אם זהע נין של חיים ומוות." . קראתי את הכתוב רק לאחר שנרדמה.
    הרגשתי באותו רגע שאני פשוט לא מסוגלת לעמוד מהמשפט, ולא ידעתי כיצד להתמודד.
    קורל ילדה נבונה מאד ואיני יודעת אם כתבה זאת כי כביכול" הענשתי " אותה לכתוב את שיחתנו על הדף , אך מאידך איני רוצה להיות שאננית ואולי זה הרבה מעבר.
    אודה לתשובתך,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מכתב של ילדה בת 8

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מכתב של ילדה בת 8

סמדר ריינר
    03/05/2010

שלום מיטל,
    אני לא יודעת מספיק על היחסים שלכן בדך כלל. אני חושבת שהתגובה שלך לכך שהיא מתפרצת לדברים של אנשים היא אולי קצת מוגזמת. יש לך ציפייה להתנהגות טיפה יותר מדי סטרילית מילדה בגילה. זה נכון שהיא ילדה גדולה אבל לפעמים נדמה לה שיש לה משהו חשוב להגיד, או שבאמת יש לה משהו דחוף להגיד, וזה מתפרץ לה. זה לא נעים, מותר להעיר לה על זה, אפשר להחליט ולהודיע לה מראש כשהיא מתפרצת את לא יכולה להקשיב, אבל לא חייבים להעניש אותה ולהשקיע כל כך הרבה אנרגיה בפעולה שבעצם התכלית שלה, גם אם לא התכוונת, היא פעולה של השתקה.
    אני חוושבת שכדאי שתדברי איתה על המכתב שהשאירה ותשאלי אותה למה התכוונה. תקדישי לה קצת זמן ותנסו פשוט לשוחח ולהקשיב. אם את רוצה שהילדה תקשיב בסבלנות, אין כמו דוגמה אישית כדי לעודד את זה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו